lauantai 24. marraskuuta 2018

Tikka masala


tikka masala ja riisiä

Tikka masala - intialainen muhevan mausteinen kastike voi hyvinkin olla uusi arkiruokasuosikkisi.

Tikka masala on mausteinen, muttei tokikaan liian tulinen intialaisruoka, joka valmistuu helposti ja nopeasti eteenkin silloin, kun kuiva-aine- ja maustekaappisi ovat kunnossa.

Tikka masalan etuihin kuuluu myös se, että kastikkeen voi rikastaa melkeinpä millä tahansa proteiinipitoisella. Tikka masala on testattu toimivaksi ainakin kikherneiden, paistettujen mifu-suikaleiden ja härkiksen kanssa. Tällä kertaa seassa on kasvispyöryköitä - hyvää niinkin!

Tikka masala valmistuu puolessa tunnissa, mutta mikäli aikaa on, kannattaa sitä haudutella tovi pidempään, sillä mausteet avautuvat vasta ajan kanssa. Kiireessä mausteita voi lisätä ripauksen enemmänkin, kuitenkin koko ajan maistellen. Mausteiden aromi voimistuu myös ruoan levättyä yön yli jääkaapissa. Jos tähteelle jäänyt kastike on seuraavana päivänä maultaan liian voimakas, pyöristä mausteisuutta nokareella jogurttia tai ranskankermaa.

Pssst! Jos kaipaat arkeesi lisää makumaailmaltaan Intian suuntaan nojaavia muhevia kastikkeita, kurkkaa blogin arkistosta myös:


tikka masala ja riisiä


Tikka masala - ohje


1 iso sipuli
4 valkosipulinkynttä
1 rkl inkivääriä raastettuna
öljyä paistamiseen
2 rkl tomaattipyreetä
2 tl garam masalaa
1 tl paprikajauhetta
1 tl jauhettua korianteria
1/2 tl juustokuminaa
1/4-1/2 tl chilijauhetta
1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
2 dl kaurakermaa
1 tl suolaa
1-2 tl fariinisokeria

Lisäksi:

noin 300 g haluamaasi proteiininlähdettä esim: valmiita kasvispyöryköitä, kikherneitä, härkistä tai vaikkapa paistettua halloumijuustoa

Tarjoiluun:

keitettyä basmatiriisiä
tuoretta korianteria
cashewpähkinöitä

  1. Kuori sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta inkivääri. 
  2. Kuumena öljy pannulla. Kuullota sipulia muutama minuutti. Lisää valkosipuli ja inkivääri ja paista vielä hetki. Lisää kuivamausteet ja jatka paistamista minuutin verran. Lisää tomaattipyree ja -murska. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua kannen alla noin 15 minuuttia, mieluummin 30 minuuttia.
  3. Lisää kaurakerma, suola ja sokeri. Maista ja lisää mausteita tarvittaessa.
  4. Lisää haluamasi proteiininlähde. Kuumenna.
  5. Tarjoa tikka masala keitetyn basmatiriisin, tuoreen korianterin sekä cashewpähkinöiden kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...