keskiviikko 4. syyskuuta 2019

Paahdettu kukkakaali intialaisittain - vaatimattoman oloinen lisuke, joka sulaa suuhun

paahdettu kukkakaali intialaisittainPaahdettu kukkakaali intialaisilla mausteilla on ehkä parasta, mitä kukkakaalista voi tehdä. Raaka-ainelista on lyhyt ja vaatimaton, mutta maku hurmaa.

Hetken mietin, voiko näin yksinkertaista ohjetta edes jakaa, mutta koska kaksihenkinen makutuomaristomme ylisti sitä ehkä parhaaksi aikoihin, niin menkööt. Paahdettu kukkakaali intialaisilla mausteilla saattaa tosiaan vaikuttaa yksinkertaiselta, mutta lopputulos on jotain käsittämättömän koukuttavaa.

Tarvitset keskikokoisen kukkakaalin lisäksi vain öljyä ja mausteita sekä kuuman uunin. Jos käsissäsi on suurempi kaalinpää, lisää vain hieman öljyn määrää ja jatka samaan malliin.

Paloittele kukkakaali suurehkoiksi kukinnoiksi. Sekoita kulhossa öljy sekä mausteet ja kasta kukkakaalinpäät mausteöljyssä yksi kerrallaan. Anna enimmän öljyn valuta takaisin kulhoon, kuitenkin niin, että kukinnot ovat kauttaaltaan öljyn ja mausteiden peitossa.

Asettele kukkakaalit väljästi leivinpaperilla vuoratun uuninpellin päälle ja paahda vartin verran. Käännä sitten kukinnot ja pyöräytä ne samalla pellille valuneessa mausteöljyssä. Paahda vielä toinen vartti, kunnes kukinnot ovat hieman ruskistuneet ja läpeensä pehmenneet. Moni tykkää jättää uunijuureksiin hieman purutuntumaa, mutta nämä kaalinkukinnot ovat parhaimmillaan pehmoisina.

Me nautiskelimme paahdetut kukkakaalin kukinnot osana intialaishenkistä ateriaamme masalakastikkeen ja kasvispyöryköiden kera, mutta mausteisesta makumaailmastaan huolimatta nämä paahdetut kukkakaalit sopivat täydentämään melkeinpä mitä tahansa ateriaa.

Pssst! Jos kaipaat lisää herkullisia lisukeohjeita kukkakaalista, kurkkaa blogin arkistosta myös Vappu Pimiän kukkakaali-kurkkusalaatin ohje.

Paahdettu kukkakaali intialaisittain - ohje


1 keskikokoinen kukkakaali
5 rkl öljyä (käytin rypsi-kookosöljyseosta, tavallinen rypsiöljy käy myös)
2 tl jauhettua korianteria
1 tl kurkumaa
1 tl garam masalaa
1/2 tl suolaa

  1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. 
  2. Sekoita mausteöljyn ainekset pienehkössä kulhossa.
  3. Paloittele kukkakaali isohkoiksi kukinnoiksi. Kasta kukinnot yksitellen mausteöljyyn ja pyöräyttele niitä niin, että mausteöljy peittää kukinnot kauttaaltaan. Valuta ylimääräinen mausteöljy takaisin kulhoon. Aseta kukinnot väljästi leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille ja paista noin 15 minuuttia. Käännä kukinnot ja pyöräytä ne pellille valuneessa mausteöljyssä. Paista vielä toiset 15 minuuttia, kunnes kukinnot ovat täysin pehmenneet ja saaneet paahteista väriä.
  4. Tarjoile heti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...