Info

Ruudun takana ja hellan ääressä häärii ravitsemustieteitä pääaineena opiskellut elintarviketieteiden maisteri ja innokas kotikokki, jolle hyvä ruoka on suuri intohimo. 

Olen kaikkiruokainen, mutta suosin enimmäkseen kasvisruokaa, kalaakin syön, mutta lihaa lastaan lautaselleni vain satunnaisesti. Valitsen kasvisvaihtoehdon niin maun, terveellisyyden, eettisyyden, helppouden, hinnan kuin ihan puhtaan uteliaisuudenkin vuoksi. Kokeilen erilaisia juttuja ja maistelen uusia makuja enemmän kuin mielelläni.Aivan kuten minäkin, yhä useampi suomalainen ja länsimaalainen on kiinnostunut muuttamaan kuluttamansa lihan määrää sekä laatua ja on vastaavasti valmis käyttämään enemmän kasviperäisiä proteiininlähteitä. Kasvisruoka ei ole enää vain kasvissyöjiä varten, vaan yhä useammin kasvisvaihtoehto valitaan jo pelkän kokeilun- tai mielihalun perusteella, sillä sen koetaan tuovan vaihtelua, seikkailua, hauskuutta ja mielenkiintoa ruokavalioon. Terveellisyys, eettisyys, ekologisuus ja esimerkiksi makumieltymysten muutokset ovat nekin tärkeitä syitä kasvisruoan valintaan.

Kuluttajatutkimuksissa on kuitenkin havaittu, että kasvisruokien valmistuksen esteiksi koetaan muun muassa rutiinit, kasvisruokien huonoksi koettu maku ja niiden saatavuuteen ja valmistukseen liitetyt hankaluudet. Osa kuluttajista, erityisesti miehet ja lapsiperheet pitävät lihaa myös tärkeänä osana monipuolista ja terveellistä ruokavaliota sekä eräänlaisena välttämättömyystuotteena, jonka avulla voi varmistaa riittävän proteiinin ja ravintoaineiden saannin. Harhaluulo kevyestä ja heikosti nälkää pitävästä kasvisruoasta pitää tiukasti otteessaan. Toisaalta, kun kasvisruokaa on opittu valmistamaan, moni on huomannut, ettei se olekaan niin vaikeaa ja työlästä, vaan kasviksistakin pystytään koostamaan kokonaisia aterioita sekä maukkaita ja täyttäviä ruokia.
Juuri tästä blogissani onkin kyse.

Jos siis olet
- aikeissa ryhtyä kasvisyöjäksi, muttet oikein tiedä mistä aloittaa
- kasvissyöjä tai vegaani ja etsit uutta inspiraatiota arkiruokailuusi
 halukas vähentämään lihankulutustasi ja lisäämään kasvisruokaa arkeesi
- hyvän ruoan ystävä, joka kaipaa helppoja ja nopeita reseptejä arjen iloksi

voit onnitella itseäsi, sillä olet oikeassa paikassa. Blogissa kokataan mutkatonta ja nopeaa sekä ennen kaikkea maukasta kasvisruokaa, joka syntyy näppärästi lähikaupan raaka-aineista arjen kiireidenkin keskellä. Osa blogissa kokatuista ruoista soveltuu sellaisenaan myös vegaaniseen ruokavalioon, osassa on käytetty kananmunia ja maitotuotteita. 

Pro gradu -tutkielmani käsitteli kasvissyöjän proteiinin saantia, joten reseptien lomassa saatan paneutua kasvissyöjän ja vegaanin ravitsemukseen hieman syvällisemminkin. Turhalle paasaukselle ei tässä blogissa kuitenkaan ole tilaa, sillä ruoka on ennen kaikkea ilo ja nautinto.

Tervetuloa mukaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...