torstai 12. heinäkuuta 2018

Meksikolainen maissi-papusalaatti


papusalaatti

Lämmintä kesäpäivää ei kannata hukata keittiössä hikoillen. Nopea kesäsalaatti sekoitetaan maissista, mustapavuista ja puskasta tuoretta korianteria.

Nopeuden ja helppouden lisäksi tämän Meksikolta maiskahtavan maissi-papusalaatin ansioihin on luettava myös sen muunneltavuus. Murustele halutessasi joukkoon esimerkiksi fetajuustoa tai mehevöitä salaatti avokadokuutioilla.

Chilistä sopivaa potkua saava salaatti maistuu kevyenä kesäpäivän ateriana sellaisenaan, muiden ruokien lisukkeena tai vaikkapa tortillaletun väliin kääräistynä.

papusalaatti


Meksikolainen maissi-papusalaatti


1 tölkki (240 g) mustapapuja
1 pussi (200 g) pakastemaissia
1 rasia (250 g) kirsikkatomaatteja
1 paprika
1 pieni punasipuli tai 2-3 vartta kesäpunasipulia
1 ruukku korianteria
1 punainen keskivahva chili
1-2 rkl oliiviöljyä
1/2 limetin mehu
ripaus suolaa

halutessasi lisäksi esimerkiksi:
1 avokado kuutioituna
fetajuustoa murusteltuna

Sulata maissit. Huuhtele ja valuta pavut. Suikaloi sipulinvarret ja puolita kirsikkatomaatit, isoimmat voi leikata myös neljään osaan. Halkaise chili ja poista siemenet ja valkoinen keskisuoni. Hienonna. Kuutioi paprika ja hienonna myös korianteri.
Sekoita kaikki ainekset yhteen, lisää joukkoon oliiviöljy ja limetinmehu, mausta suolalla maun mukaan.
Murustele halutessasi joukkoon fetajuustoa tai kääntele sekaan kuutioitua avokadoa. 
Nauti maissi-papusalaatti sellaisenaan, muiden ruokien lisukkeena tai kääräise sitä esimerkiksi tortillaletun väliin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...