sunnuntai 28. lokakuuta 2018

Enchiladat paputäytteellä

enchilladat


Enchiladat paputäytteellä ovat viikonloppuruokaa parhaimmillaan.

Enchiladat paputäytteellä on oiva vaihtoehto, kun perinteisten täytettyjen tortillalettujen sijaan tekee mieli kokeilla vaihteeksi jotain vähän muuta.

Enchiladat ovat meksikolainen herkku, jossa täytteet rullataan jo valmiiksi tortillalettujen sisään, rullat sujautetaan uunivuokaan ja kuorrutetaan juustolla.

Enchiladat paputäytteellä ovat herkkua, sillä kuka nyt ei muhevista mausteista ja sulaneesta juustosta tykkäisi? Älä säikähdä pitkähköä raaka-ainelistaa, enchilladat valmistuvat todella vaivattomasti. Jos haluat ennakoida, täytteen voi tehdä valmiiksi vaikka jo edellisenä päivänä.

Tomaatti-papukastiketta kannattaa muhituttaa hetki padassa, jotta maut avautuvat ja tekeytyvät rauhassa. Sillä aikaa on hyvää aikaa valmistella enchilladojen kera tarjottavat härpäkkeet. Tarjoiluun tarvitaan tietysti guacamolea, nokare ranskankermaa, tuoretta korianteria sekä chiliä tuomaan lisäpotkua. Kohta jo syödäänkin.

Mausteisella tomaatti-papumuhennoksella täytetyt enchiladat sopivat myös vegaaniseen ruokavalioon, kun korvaat juuston kasvipohjaisella valmisteella.

Pssst! Jos kaipaat lisää Meksikon meininkiä arkiruokaasi, kokeile myös Meksikolaista tomaattikeittoa yltäkylläisillä härpäkkeillä.

enchilladat

Enchiladat paputäytteellä - ohje


1 pkt (6-8 kpl) (täysjyvä) tortillalettuja
(vegaanista) juustoraastetta

Paputäyte:

2 tlk (à 170 g) papuja (esim. musta- ja mustasilmä-)
2 punaista paprikaa
2 keskikokoista sipulia
4 valkosipulinkynttä
1 rkl Sriracha-chilikastiketta
öljyä paistamiseen
1 ps (200 g) pakastemaissia
3 rkl tomaattipyreetä
1 tl paprikajauhetta
1 tl savupaprikajauhetta
1 tl jauhettua korianteria
1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
1 tl suolaa
2 tl sokeria

Tarjoiluun:

guacamolea (ohje alla)
tuoretta korianteria
kaurapohjaista creme fraichea
kirsikkatomaatteja

Guacamole:

2 kypsää avokadoa
1/2 pieni punasipuli hienonnettuna
1/2 punainen keskivahva chili
1 dl tuoretta korianteria silputtuna
1/2 limetin mehu
ripaus suolaa

  1. Kuori ja silppua sipulit ja valkosipulinkynnet. Poista paprikoista siemenkota ja kuutio paprikat. Halkaise chili, poista siemenet ja valkoinen keskisuoni. Hienonna.
  2. Kuumenna öljy pannulla. Kuullota sipuleita ja valkosipulia muutama minuutti  Lisää paprikat ja jatka paistamista rauhassa vielä noin 5 - 10 minuuttia.
  3. Huuhtele ja valuta pavut siivilässä. Lisää kaikki loput kastikeainekset ja keitä hiljalleen kannen alla noin 30 minuuttia.
  4. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  5. Levitä ohut kerros paputäytettä uunivuoan pohjalle. Jaa paputäytettä tortillaletuille, rullaa tortillat ja aseta ne uunivuokaan paputäytteen päälle. Lisää loput paputäytteestä tortillarullien päälle. Ripottele päälle juustoraastetta.
  6. Paista enchiladoja uunissa noin 15 minuuttia, kunnes juusto on sulanut ja saanut hieman väriä.
  7. Tee guacamole: Muhenna avokadot kulhossa ja lisää joukkoon loput aineet. Tarkista maku. 
  8. Tarjoa enchiladat guacamolen, tuoreen korianterin ja kaurapohjaisen creme fraichen sekä kirsikkatomaattien kera.

2 kommenttia:

  1. Oi, kiitos vinkistä!:) Tätä täytyy kokeilla!!

    http://www.lily.fi/blogit/kotona-kaupungissa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huippuu, jos innostuit! Nämä on kyllä kivaa vaihtelua perinteisille tortilloille :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...