lauantai 17. marraskuuta 2018

Chili sin carne

chili sn carne soijarouheesta

Chili sin carne on tuhti ja lämmittävä kasvisruoka. Kokoa siitä meksikolaishenkinen kulhoruoka, sujauta sitä tortillalättyjen väliin tai tarjoa riisin kyljessä tai naposteluherkkuna nachojen kera.

Chili sin carne on kasvisversio tutusta meksikolaisruoasta, chili con carnesta. Tässä ohjeessa annos saa ruokaisuutta ja proteiinia soijarouheesta sekä kidneypavuista.

Arkiruokana chili sin carne on voittamaton: edullinen, helppo, nopea ja maukas. Mikä parasta, ruokaa valmistuu kerralla sen verran reilusti, että siitä riittää herkuteltavaa vielä seuraavaksikin päiväksi.

Chili sin carne maistuu perinteiseen tapaan riisin kera tarjottuna, mutta kokeilepa sitä myös uunissa makeaksi paahtuneen bataatin kera. Iki-ihana guacamole kuulu tietysti myös asiaan. Kun annokseen lisää vielä kirsikkatomatteja ja kokoaa aineksista aterian kulhoon, makumaailmaltaan Meksikon suuntaan nojaava kulhoruoka onkin jo valmis.

Psssst! Mikäli kaipaat lisää Meksikon meininkiä arkiruokarepertuaariisi, kokeile myös blogin arkistosta löytyviä papuenchilladoja.


chili sin carne soijarouheesta


Chili sin carne - ohje


2 dl soijarouhetta
2 +1 rkl öljyä
2 rkl soijakastiketta
2 dl vettä
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
1 keskikokoinen porkkana
1-2 rkl sambal oelek -chilikastiketta (tai muuta haluamaasi tulista chilikastiketta)
2 tl cajunmaustetta
1 tl savupaprikajauhetta
1 tl juustokuminaa
1 rkl kuivattua oreganoa
2 rkl tomaattipyreetä
1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
1 tl sokeria
1 tlk (230 g) kidneypapuja
1/2 ps (100 g) pakastemaissia
1/2-1 tl suolaa

  1. Kuumenna 2 rkl öljyä pannulla. Lisää soijarouhe ja paista hetki. Lisää soijakastike. Sekoita. Lisää 2 dl vettä pienissä erissä ja jatka paistamista, kunnes vesi on imeytynyt soijarouheen joukkoon. Siirrä soijarouhe syrjään odottamaan. 
  2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja kuutioi porkkana. Kuumenna öljy paistinpannulla ja kuullota kasviksia noin 5 minuuttia. Lisää sitten cajunmauste, juustokumina sekä savupaprikajauhe ja jatka kuullottamista vielä pari minuuttia. 
  3. Lisää pannulle chilikastike ja tomaattipyree. Kääntele sekaisin. Lisää sitten tomattimurska sekä sokeri. Lisää vettä, jos pata tuntuu kuivalta. Hauduta noin 15 minuuttia.
  4. Huuhtele ja valuta pavut siivilässä. Lisää ne pannulle maissin ja syrjään siirretyn soijarouheen kanssa. Kuumenna. Mausta maun mukaan suolalla. Tarkista maku.
  5. Tarjoa chili sin carne esimerkiksi paahdetun bataatin, keitetyn riisin tai nachojen kera. Voit täydentää aterian myös tomaattisalsalla, ranskankermalla sekä kuutioidulla avokadolla tai guacamolella. Kokeile sujauttaa chili sin carnea myös tortillalettujen väliin.
Ohje on päivitetty 27.3.2020

4 kommenttia:

  1. Hei! Missä vaiheessa syrjään siirretty soijarouhe lisätään takaisin joukkoon?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos oikoluvusta :) Soijarouhe kannattaa lisätä kastikkeeseen loppuvaiheessa papujen ja maissin kera.

      Poista
  2. Ja oregano varmaan muitten mausteiden kera samaan syssyyn?

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...