torstai 27. joulukuuta 2018

Pitaleivät härkistäytteellä


pitaleivät härkiksellä






















Pitäleipä on nopea nälän taltuttaja. Makumaailmaltaan Lähi-idän suuntaan nojaava härkispitaleipä valmistuu vartissa.

Tee näin: Halkaise lämmin pitaleipä (ahkera leipoo itse, laiskempi turvautuu kaupan valmiisiin), voitele leipä kauttaaltaan hummuksella, lado pohjalle reilusti rapsakkaa salaattia, sitten pannulla pikaisesti paistettua ja maustettua härkistä (myös nyhtökaura käy) ja viimeistele leipä täyteläisellä tahinikastikkeella, pirtsakoilla granaattiomenansiemenillä sekä tuoreella korianterilla. Sitten vain haukku, toinenkin ja kohta löydätkin itsesi jo toisen leivän kimpusta.

Hyvää ja helppoa, todella!

Pitaleivät härkistäytteellä - ohje


4 pitaleipää
härkistä (ohje alla)
granaattiomenan siemeniä
rapealehtistä salaattia (esim. frisee tai jääsalaatti)
tahini-jogurttikastiketta (ohje alla)
hummusta (ohje alla)
tuoretta korianteria

  1. Kokoa pitaleivät voitelemalla leivät ensin kauttaaltaan hummuksella. Levitä pohjalle reilusti rapealehtistä salaattia, härkistä ja granaattomenan siemeniä. Viimeistele tahini-jogurttikastikkeella sekä tuoreella korianterilla.

Härkistäyte:

1 pkt härkistä (tai nyhtökauraa)
1 keskikokoinen sipuli
2 valkosipulinkynttä
öljyä paistamiseen
1 tl jauhettua korianteria
1 tl juustokuminaa
ripaus suolaa
rouhaisu mustapippuria

  1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
  2. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipuleita muutama minuutti. Sekoita joukkoon mausteet.
  3. Lisää härkis ja tarvittaessa tilkka lisää öljyä. Paista pari minuuttia. Mausta maun mukaan suolalla ja pippurilla.

Tahini-jogurttikastike:

2 rkl tahinia
1 1/2 - 2 dl paksua (kaura)jogurttia
1 rkl sitruunamehua
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
ripaus suolaa

  1. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Tarkista maku ja lisää mausteita tarvittaessa.

Hummus:

1 tlk (230 g) kikherneitä
1 valkosipulinkynsi
1/2 dl vettä
1 rkl tahinia
1-2 rkl sitruunamehua
ripaus suolaa
noin 1 dl oliiviöljyä

  1. Huuhtele ja valuta kikherneet siivilässä.
  2. Mittaa kaikki aineet öljyä lukuunottamatta monitoimikoneeseen ja aja sileäksi. Lisää sitten öljyä, kunnes koostumus on mieleisesti.
  3. Tarkista maku ja lisää mausteita tarvittaessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...