lauantai 27. huhtikuuta 2019

Intialainen cashew-pinaattikorma


intialainen pinaattikorma

Aavistuksen makean, herkullisen täyteläisen intialaisen kormakastikkeen jekku on cashewpähkinöissä ja makeassa ananaksessa.

Huhtikuussa olen fiilistellyt huikean hyviä ananaksia, jotka mangon ja omenoiden ohella kuuluvat lempparihedelmiini. Makea ananas käy parhaimmillaan karkin korvikkeesta, mutta se sujahtaa sulavasti myös suolaisiin ruokiin.

Intialainen cashew-pinaattikorma on sakea ja ruokaisa kastike nautittavaksi riisin kera sellaisenaan, mutta aterian voi halutessaan täydentää vaikkapa paistetulla tofulla tai vegepyöryköillä.

Cashew-pinaattikorman ohje on peräisin eräältä ruoanvalmistuskurssilta ja se oli paitsi minun, myös muiden kurssilaisten suosikki. Toivottavasti tekin tykkäätte!

Psssst! Vähän saman tapainen ohje löytyy jo blogin arkistoista. Kurkkaa myös tofua cashew-pinaattikastikkeessa, sekin on ihanaa! Äläkä unohda intialaisen pinaatti-juustokastikkeen eli palak paneerin ohjetta.

Intialainen cashew-pinaattikorma - ohje


1 keskikokoinen sipuli
2-3 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
3 valkosipulinkynttä
1 punainen keskivahva chili (tai maun mukaan)
1 rkl tomaattipyreetä
2 porkkanaa
2 dl cashewpähkinöitä
2 tl kokonaisia fenkolinsiemeniä
1 tl kardemummaa
1 tl kurkumaa
1 rkl jauhettua korianteria
öljyä paistamiseen
200 g ananasta (tuoretta tai säilyke)
2-3 dl vettä
2 dl kaurakermaa
1-2 tl suolaa
200 g tuoretta pinaattia
2 rkl sitruunamehua

  1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Viipaloi chili. Paloittele porkkanat. Rouhi cashewpähkinät. Kuori ja kuutioi ananas.
  2. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipulia viitisen minuuttia. Lisää porkkanat, ananaskuutiot, rouhitut cashewpähkinät, inkivääri, chili, valkosipulinkynnet, tomaattipyree ja kuivamausteet. Paista vielä muutama minuutti.
  3. Lisää vesi ja kuumenna kiehuvaksi. Anna kiehua hiljalleen kannen alla noin 15 minuuttia, kunnes porkkanat ovat pehmenneet.
  4. Lisää kaurakerma ja aja kastike tasaiseksi sauvasekoittimella. Mausta suolalla ja sitruunamehulla maun mukaan. Lisää tuore pinaatti ja anna kuumeta niin, että pinaatti painuu kasaan. Tarjoa kastike riisin kera sellaisenaan tai esimerkiksi paistetun tofun tai vegepyöryköiden kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...