keskiviikko 24. huhtikuuta 2019

Nopea kikherne-pinaatticurry


kikhernecurry




Nopea pinaatti-kikhernecurry ratkaisee kiireisen arjen ruokapulman. Helppo vegeruoka valmistuu kuiva-ainekaapin perusraaka-aineista.

Vartissa valmis on usein arkiruoan tärkein vaade. Ruoan pitäisi olla pöydässä heti, mieluummin vielä vähän nopeammin. Juuri näitä kiireisiä päiviä varten pidän kaapissa varalla muun muassa tomaattimurskaa, papuja tai kikherneitä sekä tölkillisen kaurakermaa. Nämä kun kumoaa pannulle, kaivaa pakastinlokerosta pinaattipussin pohjat ja täytelöittää kastikkeen vielä maapähkinävoilla, on herkullinen arkiruoka jo voiton puolella.

Pinaatti-kikhernecurry on maukas ja mausteinen, muttei silti vaadi massiivista maustevarastoa. Perus kuivamausteilla pärjää mainiosti. Kun kastikkeen malttaa antaa hautua hetken, avautuvat aromit ihan uusiin ulottuvuuksiin. Viimeistele annos tuoreella korianterilla, niin saat ruoasta täysin salonkikelpoisen tarjottavan.

Psssst! Riisin sijasta lisukkeena oli tällä kertaa keitettyjä ohrahelmiä. Toimi täydellisesti!


Nopea kikherne-pinaatticurry - ohje


5 dl (noin 2 tlk) keitettyjä kikherneitä
1 keskikokoinen sipuli
4 valkosipulinkynttä
öljyä paistamiseen
1 tl jauhettua juustokuminaa
2 tl garam masalaa
1/2 tl chilijauhetta
1/2 tl jauhettua inkivääriä
2 rkl tomaattipyreetä
1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
1 tlk (2 1/2 dl) kaurakermaa
3 rkl makeuttamatonta maapähkinävoita
1/2 ps (100 g) pakastepinaattia
n. 1/2 tl suolaa
reilu rouhaisu mustapippuria

Tarjoiluun:
keitettyjä ohrahelmiä tai riisiä

  1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
  2. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipulia rauhassa keskilämmöllä noin 10 minuuttia. Lisää pannulle valkosipuli, tomaattipyree ja mausteet. Paista vielä hetki.
  3. Lisää tomaattimurska, kaurakerma, maapähkinävoi ja keitetyt kikherneet. Anna muhia miedolla lämmöllä vartin verran.
  4. Lisää lopuksi pakastepinaatti. Kuumenna. Mausta suolalla ja mustapippurilla maun mukaan. Tarjoa esimerkiksi keitetyn riisin tai ohran kera.

3 kommenttia:

  1. Hei!
    Millä voisin korvata kaurakerman, kun täytyy olla gluteenitonta ja maidotonta?

    tv. leila

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka! Osa kaurakermoista on gluteenittomia, mutta voit toki käyttää myös kookosmaitoa.

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...