tiistai 9. huhtikuuta 2019

Nuudelisalaatti tempellä ja broccolinilla


nuudeleita, tempeä ja maapähkiäkastiketta
































Onko mitään parempaa kuin nuudelisalaatti? Ei ehkä, paitsi tietenkin maapähkinävoikastikkeella kruunattu nuudelisalaatti, jossa sattumina on rapeaksi paistettua tempeä, broccolinia sekä maapähkinöitä.

Rrrrrakastan erilaisia nuudelisalaatteja ja muita nuudeliruokia. Sydämeni sykähtää aina, kun ravintolan listalla on houkuttelevan kuuloinen nuudeliannos. Maun lisäksi nuudeliruoissa ihastuttaa helppous ja tästä syystä nuudeleita syödäänkin meillä vähintään kerran viikossa.

Vaikka työvaihteita on useampi, koko salaatti valmistuu puolessa tunnissa. Jos et saa tempeä käsiisi, sen voi mainiosti korvata tofulla. Tai jos tempe on sinulle vieras ja pelkäät sen käyttöä, kurkkaa täältä tempen käsittelyohjeet.

Nuudelisalaatteja on kokattu blogissa aiemminkin (ja varmasti kokataan jatkossakin). Kurkkaa arkistojen kätköistä:


nuudeleita, tempeä ja maapähkiäkastiketta






































Nuudelisalaatti tempellä ja broccolinilla - ohje


Tempe:
1 pkt (250 g) tempeä
reilu loraus seesamiöljyä
2 rkl soijakastiketta

Lisäksi:
250 g broccoliinia (tai parsakaalia)
seesamiöljyä paistamiseen
1/2 ruukku tuoretta korianteria
noin 120 g ramen (tai muita vehnä-) nuudeleita
reilu kourallinen suolattuja ja paahdettuja maapähkinöitä

Kastike:
2 rkl maapähkinävoita
1 rkl riisiviinietikkaa
1 rkl soijakastiketta
1 rkl seesamiöljyä
1 rkl inkivääriä raastettuna
1-2 rkl vettä ohentamiseen

  1. Kuutioi tempe. Paloittele broccoliini.
  2. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Huuhtele ja valuta siivilässä.
  3. Kuumenna seesamiöljy pannulla. Paista tempekuutiot kovassa lämmössä rapeiksi. Lisää soijakastike ja siirrä syrjään odottamaan.
  4. Lisää pannulle tarvittaessa lisää seesamiöljyä. Paista broccoliinia pari minuuttia kovalla lämmöllä, kunnes pinta saa hieman väriä, mutta rakenne on edelleen napakka.
  5. Valmista kastike sekoittamalla kaikki ainekset yhteen. Tarkista maku ja lisää halutessasi hieman makeutusta.
  6. Sekoita kastike nuudeleiden joukkoon. Lisää muut aineet.
  7. Tarjoa tempe-nuudelisalaatti maapähkinäkastikkeen kera.


nuudeleita, tempeä ja maapähkiäkastiketta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...