lauantai 20. huhtikuuta 2019

Vadelmauunipuuro


uunipuuro





Vadelmainen kaurapuuro on leppoisan viikonloppuaamun sulostuttaja. Herkullinen uunipuuro valmistuu helposti yhden vuoan taktiikalla.

Viime viikolla blogissa herkuteltiin tällä ihanalla banaanileivän makuisella uunipuurolla. Tällä viikolla tarjolla on jotain vähintään yhtä herkullista.

Tätäkin uunipuuroa varten kannattaa pöydälle jättää tarkoituksella kypsymään pari banaania. Puuro nimittäin yhdistää banskut, vadelmat, kauran ja soijajogurtin yhdeksi vastustamattomaksi kokonaisuudeksi. Ripaus vaniljaa nostaa puuron luksusluokkaan.

Vaikka maku onkin tärkein, puurossa ihastuttaa myös vaivattomuus. Aivan kuten banaaniuunipuurokin, myös vadelmauunipuuro valmistuu näppärästi yhdessä vuoassa ja hautuu herkuksi reilussa puolessa tunnissa.

Soijajogurtin ansioista lopputulos on ruokaisa ja täyteläisen pehmeä. Vadelmainen uunipuuro maistuu parhaalta sellaisenaan tai kaurajuoman kera nautittuna.

Vadelmauunipuuro


2 kypsää ruskeapilkullista banaania
2 1/2 dl soijajogurttia
4 dl kaurajuomaa
4 dl isoja kaurahiutaleita
1 tl vaniljasokeria
1 tl suolaa

Päälle:
100 g (pakaste)vadelmia

1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
2. Muhenna banaanit uunivuoassa. Lisää muut ainekset vadelmia lukuun ottamatta ja sekoita.
3. Lisää lopuksi päälle vadelmat.
4. Paista puuroa uunin keksitasolla noin 35-45 minuuttia.
5. Tarjoile puuro sellaisenaan tai esimerkiksi kaurajuoman kera.

Alkuperäinen ohje on Elina Innasen Vegaanin keittiössä -kirjasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...