lauantai 25. toukokuuta 2019

Pestopasta-papusalaatti

pastasalaatti

Iki-ihanan pastasalaatin jekku on itse tehty pestokastike. Pestopasta-papusalaatin ohje kannattaa ottaa haltuun, se pelastaa ruokapulman tilanteessa kuin tilanteessa.

Tämä pestossa pyöräytetystä pastasta, mustapavuista, aurinkokuivatuista tomaateista sekä rucolasta ja kirsikkatomaateista koottu salaatti kiilasi heittämällä suosikkisalaattieni joukkoon.

Lue myös: Ruokaisa salaatti x 6

Ruokaisa pastasalaatti on todellinen moniottelija


Pestossa pyöräytetetyn pastasalaatin ansioihin on luettava paitsi maku, myös sen monipuolisuus. Ruokaisa salaatti ihastuttaa kevään juhlien buffetpöydässä, mutta yhtä hyvin sen voi pakata rasiaan ja napata mukaan piknikille tai lounasevääksi. Pastapohjaiset salaatit eivät nimittäin hätkähdä, vaikka odottelisivat hetken syöjäänsä. Itse asiassa niiden maku vain paranee hetken tekeydyttyään.

Ruokaisa pasta-papusalaatti pelastaa myös kiukkunälältä. Tarvittaessa sen voi koota nopeastikin vaihtamalla itse tehdyn peston kaupan valmiiseen. Hyvää niinkin!

Tämä pestopastasalaatti on vegaaninen, ja gluteenittomaan ruokavalioon se taipuu korvaamalla täysjyväpasta gluteenittomalla vaihtoehdolla. Itse tehdyn vegaanisen pestokastikkkeen ohjeen löydät täältä.

Pssst! Mikäli "vegaaninen" ei ole välttämätön vaade, voit kruunata salaatin fetajuustolla. Muutama fetamuru tekee tästä pastasalaatista vielä vähän makoisampaa.Pestopasta-papusalaatti - ohje


4 dl täysjyväpastaa (raakaa)
vettä keittämiseen
suolaa keitinveteen
noin 1 dl pestokastiketta (valmista tai itse tehtyä)
1 tlk (230 g) mustapapuja
100 g herneitä
2 dl aurinkokuivattuja tomaatteja suikaloituna
1 rs (250 g) kirsikkatomaatteja
reilu kourallinen rucolaa
(100 g fetajuustoa)

  1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Huuhtele ja valuta siivilässä. Siirrä kulhoon odottamaan.
  2. Surauta pesto. Poimi ohje täältä tai käytä kaupan valmista. Sekoita pesto pastan joukkoon.
  3. Huuhtele ja valuta mustapavut. Puolita kirsikkatomaatit, suikaloi aurinkokuivatut tomaatit. Sekoita kaikki ainekset sekaisin. Murustele halutessasi joukkoon myös fetajuustoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...