lauantai 11. toukokuuta 2019

Porkkanakakkupuuro - herkkuleivonnaiselta maistuva uunipuuro loihtii viikonloppuaamuista luksusta


porkkanakakkupuuro uunissa ja pähkinäkuorrute



Porkkanakakkupuuro maistuu tutulta herkkuleivonnaiselta, mutta on silti ihmeen terveellinen.

Porkkanakakkupuuron jekku on kaikessa yksinkertaisuudessaan nerokas: Kun raastat kaurahiutaleiden joukkoon porkkanaa ja ripautat mausteeksi kanelia ja kardemummaa, yhdistät kaurapuuroon yhden kaikkien aikojen suosikkileivonnaisen maut.

Tästä porkkanakakkupuurosta erityisen hyvän tekee puuron päällä rapeaksi paistuva pähkinäkuorrute, joka takaa, että puuro katoaa syöjiensä suihin ennätysvauhtia.

Porkkanakakkupuuron alkuperäinen ohje on ihanasta Green Kitchen Stories -blogista. Jos yhtä lailla tykkäät herkutella viikonloppuaamuisin uunipuuroilla, kurkkaa myös banaaniuunipuuron ja vadelmaisen uunipuuron ohjeet blogini arkistosta.


Porkkanakakkupuuro - ohje


1 chiamuna (=1 rkl chiansiemeniä + 3 rkl vettä)
3 1/2 dl kaurajuomaa
2 dl porkkanaraastetta (=noin 2 keskikokoista porkkanaa raastettuna)
4 dl (isoja) kaurahiutaleita
1 tl kanelia
1/2 tl kardemummaa
1-2 rkl tummaa siirappia
1 tl suolaa
(1 dl rusinoita)

Pähkinäkuorrutus:
2 dl mieleisiäsi pähkinöitä ja siemeniä
1 rkl tummaa siirappia
1 1/2 rkl sulatettua kookosöljyä
ripaus suolaa

  1. Sekoita chiansiemenet ja vesi kulhossa. Anna tekeytyä vartin verran.
  2. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sekoita uunivuoassa kaurajuoma, chiamuna, porkkanaraaste, ja siirappi. Lisää kuivat aineet ja rusinat. Sekoita.
  3. Rouhi pähkinöitä hieman. Yhdistä kaikki pähkinäkuorrutteen aineet. Lisää seos puuron päälle.
  4. Paista porkkanakakkupuuroa uunin keskitasolla noin puoli tuntia, kunnes puuro on kypsää ja pähkinät saaneet hieman väriä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...