lauantai 4. toukokuuta 2019

Se kaikkein paras siemennäkkäri


siemennäkkileipä


Rouskuvassa ja rapeassa siemennäkkärissa on jotain to-del-la koukuttavaa. Pellillinen näkkäriä katoaa hetkessä parempiin suihin. 

Siemennäkkäri oli muutama vuosi sitten huikean hypetyksen kohteena. Kaivoin vanhat näkkäriohjeet esiin, kun tyhjensin kuiva-ainekaapin perälle kertyneitä pussinpohjia.

Tässä siemennäkkärissä ei ole mitään suurempia kikkailuja, mutta ehkä juuri siksi se on niin käsittämättömän hyvää! Nimesinkin näkkärin vaatimattomasti "kaikkein parhaaksi siemennäkkäriksi". Näkkäri on paitsi huikean hyvää, myös vegaaninen ja gluteeniton, joten se maistuu saletisti ihan jokaiselle herkkusuulle.

siemennäkkileipä




Se kaikkein paras siemennäkkäri


1 1/2 dl siemensekoitusta (kurpitsan-, auringonkukan- ja pinjansiemeniä)
1 dl seesaminsiemeniä
1/2 dl pellavansiemeniä
1/2 dl chiansiemeniä
1 tl suolaa
2 dl kiehuvaa vettä
2 rkl öljyä

Päälle:
ripaus sormisuolaa

1. Sekoita kuivat aineet keskenään.
2. Lisää kiehuva vesi ja öljy. Sekoita ja anna seistä vartin verran.
3. Kuumenna uuni 175 asteeseen.
4. Levitä siemenseos esimerkiksi lastan avulla ohueksi levyksi leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille.
5. Paista näkkäriä uunin keskitasolla noin 45 minuuttia, kunnes se on saanut hieman väriä ja rapeutunut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...