lauantai 4. toukokuuta 2019

Se kaikkein paras siemennäkkäri


siemennäkkileipä
Siemennäkkärissa on jotain to-del-la koukuttavaa. Pellillinen rapeaa ja rouskuvaa näkkäriä katoaa hetkessä parempiin suihin.

Siemennäkkäri oli muutama vuosi sitten huikean hypetyksen kohteena. Kaivoin vanhat näkkäriohjeet esiin, kun tyhjensin kuiva-ainekaapin perälle kertyneitä pussinpohjia. Tämä siemennäkkäriohje on alkujaan Soppa365-arkistosta.

Tässä siemennäkkärissä ei ole mitään suurempia kikkailuja, mutta ehkä juuri siksi se on niin käsittämättömän hyvää! Nimesinkin näkkärin vaatimattomasti "kaikkein parhaaksi siemennäkkäriksi". Näkkäri on paitsi huikean hyvää, myös vegaaninen ja gluteeniton, joten se maistuu saletisti ihan jokaiselle herkkusuulle.

Psssst! Toinen huippuhyvä ohje, johon pussien pohjalle kertyneet pähkinät ja siemenet saa upotettua on supersimppeli ja vaatimattomasti maailman paras siemenvuokaleipä. Kokeile vaikka!

siemennäkkileipä




Siemennäkkäri - ohje


1 1/2 dl siemensekoitusta (kurpitsan-, auringonkukan- ja pinjansiemeniä)
1 dl seesaminsiemeniä
1/2 dl pellavansiemeniä
1/2 dl chiansiemeniä
1 tl suolaa
2 dl kiehuvaa vettä
2 rkl öljyä

Päälle:
ripaus sormisuolaa

  1. Sekoita kuivat aineet keskenään.
  2. Lisää kiehuva vesi ja öljy. Sekoita ja anna seistä vartin verran.
  3. Kuumenna uuni 175 asteeseen.
  4. Levitä siemenseos esimerkiksi lastan avulla ohueksi levyksi leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille.
  5. Paista siemennäkkäriä uunin keskitasolla noin 45 minuuttia, kunnes se on saanut hieman väriä ja rapeutunut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...