lauantai 18. toukokuuta 2019

Vegaaninen pollo limonellopasta


vegaaninen sitruunapasta


Koukuttavan hyvä pastaruoka on kermainen pollo limonello. Nopea ruoka pelastaa kiireisen arjen ja ilahduttaa myös viikonloppuaterialla.

Saanen esitellä ruoan, johon olen jäänyt totaalisesti koukkuun. Vegaaninen pollo limonello on ruoka, jota meillä on syöty lähestulkoon kaksi viikkoa putkeen.

Kun joitakin vuosia sitten asuin vielä Punavuoressa, yksi suosikkiravintoloistani oli Uudenmaankadulla sijaitseva Ysibaari. Sen ruoka oli verratonta, maukasta ja maittavaa, mutta palvelussa oli petrattavaa. Usein tiskin takana seisoi murahtelevaa ja töykeää sakkia. Ehkäpä se kuului paikan luonteeseen. Ravintola oli lähes aina viimeistä kadunvarren terassipaikkaa myöten täynnä.

Ysibaarin klassikkoannos oli (ja lienee edelleen) kermainen pasta Pollo limonello eli kanaa sitruunaisessa jogurttikastikkeessa. Se on ruoka, jonka ohjeeseen olen kuluneen kuukauden aikana törmännyt kerran jos toisenkin.

Pakkohan tuota klassikkopastaa oli itsekin tehdä. Pollo limonello ei tietenkään ole "pollo" ilman broileria, mutta mielestäni ruoan juju piilee inkiväärin, kurkuman ja sitruunan maustamassa kermaisessa kastikkeessa. Vegaanisessa versiossa vaihdoinkin broilerin Hälsans Kökin soijapohjaisiin fileesuikaleisiin ja kerman sekä jogurtin kasvipohjaisiin vaihtoehtoihin. Muutoin seurasin alkuperäistä ohjetta varsin tarkasti. Voit olla luova ja tehdä pastan myös esimerkiksi tofusta, kuten Chocochilin Elina tekin tai kokeilla proteiininlähteenä vaikkapa nyhtökauraa.

Psssst! Pari sanaa vielä Hälsans kökin fileepaloista. Olen varsin nirso erilaisiin lihaa matkiviin (soijapohjaisiin) valmisteisiin, mutta pakasteesta löytyviin Hälsans Kökin fileesuikaleisiin olen to-del-la ihastunut. Niiden maku on mainio ja murea rakenne muistuttaa erehdyttävästi broileria. Tämä ei ole maksettu mainos, vaan lämmin suositus!

Vegaaninen pollo limonellopasta


1 pkt Hälsans Kök fileesuikaleita
öljyä paistamiseen
1/4 -1/2 tl cayennepippuria (maun mukaan)
1 tlk (2-2 1/2 dl) kaurakermaa
1 rkl kasvisfondia (tai noin 1 tl suolaa)
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
1/2 tl jauhettua kurkumaa (enemmänkin, jos pidät mausta ja haluat keltaisemman kastikkeen)
1 rkl tummaa siirappia
2 rkl sitruunamehua
1 prk (150 g) kreikkalaistyylistä kauragurttia
rouhaisu mustapippuria
lehtipersiljaa tai korianteria

Lisäksi:
keitettyä täysjyväpastaa

1. Kuumenna öljy pannulla ja paista soijafileepaloja viitisen minuuttia. Mausta ripauksella chilijauhetta.
2. Lisää kaurakerma, raastettu inkivääri ja hienonnetut valkosipulinkynnet ja kurkuma. Anna hautua pari minuuttia. Lisää sitruunamehu, kauragurtti ja siirappi. Kuumenna. Mausta maun mukaan suolalla ja mustapippurilla.
3. Sekoita keitetty täysjyväpasta kastikkeen joukkoon. Viimeistele hienonnetulla lehtipersiljalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...