torstai 12. syyskuuta 2019

Palsternakkakakku - mehevä porkkanakakun sisar, joka saa puhtia pähkinöistä

vegaaninen palsternakkakakku


Jos rakastat porkkanakakkua, koukutut takuulla myös tähän pähkinöillä piristettyyn vegaaniseen palsternakkakakkuun.

- Ei voi olla hyvää, oli pessimistisen miehen spontaani ensireaktio hänen kuullessaan aikeistani leipoa vegaaninen palsternakkakakku. Haaste vastaanotettu!

Palsternakkakakku mukailee suositun porkkanakakun ohjetta. Siinä on roppakaupalla juuresraastetta antamassa leivonnaiselle mehevyyttä sekä kanelia ja kardemummaa tuomassa lämpimän mausteista makumaailmaa.

Palsternakkakakku on paitsi vegaaninen, maukas ja mehevä, myös siitä kiitollinen leivonnainen, että se onnistuu taatusti tumpelommaltakin leipurilta. Taikina valmistuu ilman vatkausta, vispaamista tai muita vaivalloisia keittiötoimenpiteitä nopeasti ja helposti yhden kulhon taktiikalla. Ainekset vain sekaisin ja uuni hoitaa loput.

Kuten leivonnaisten kohdalla niin varsin usein, tämänkin kakun vaikein vaihe on sen paistaminen. Liian kauan uunissa viipynyt kakku on helposti kuivaa. Älä luota sokeana ohjeessa annettuun paistoaikaan, vaan tarkkaile kakun kypsyyttä paiston loppuvaiheilla. Tarkista kypsyys esimerkiksi tikun avulla. Kun kakun keskelle tökkäistyyn tikkuun ei tartu taikinaa, on leivonnainen valmis uunista nostettavaksi.

Anna kakun jäähtyä kaikessa rauhassa, mielellään yön yli jääkaapissa, jolloin se on parhaimmillaan. Levitä kuorrute vasta täysin jäähtyneen kakun päälle ja koristele pinta halutessasi pekaanipähkinärouheella.

Teoriassa kakku säilyy hyvänä noin viikon verran, mutta katoaa parempiin suihin taatusti parissa päivässä.

Osallistun tällä ohjeella Parhaat ruokablogit -syyskilpailuun. Jos palsternakkakakun ohje ihastutti, käy antamassa sille äänesi. Äänestää voi lauantaina 14.9. alkaen.

Ja tässä vielä palsternakkakakun ohje, ole hyvä!

vegaaninen palsternakkakakku



Palsternakkakakku - ohje

halk. 26 cm vuoka

Taikina:

4 dl (noin 250 g) palsternakkaa raasteena
4 dl vehnäjauhoja
3 dl fariinisokeria
1 dl pekaanipähkinöitä rouhittuna
2 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
2 tl kanelia
1 tl jauhettua kardemummaa
1/2 tl suolaa
2 dl rypsiöljyä
1 dl kaurajuomaa

Kuorrute:

2 prk (à 150 g) kaurapohjaista tuorejuustoa
1 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria

Koristeluun:

pekaanipähkinärouhetta

  1. Kuumenna uuni 175 asteeseen.
  2. Vuoraa irtopohjavuoka (halk 26 cm) leivinpaperilla, voitele tai öljyä reunat. 
  3. Sekoita kuivat aineet huolellisesti keskenään. 
  4. Lisää öljy, kaurajuoma ja palsternakkaraaste. Sekoita.
  5. Kaada taikina kakkuvuokaan.
  6. Paista palsternakkakakkua noin 35-45 minuuttia. Tarkista kypsyys esimerkiksi tikun avulla.
  7. Anna palsternakkakakun jäähtyä rauhassa, mielellään yön yli jääkaapissa.
  8. Valmista täyte. Notkista tuorejuustot. Sihtaa tomusokeri joukkoon. Lisää vaniljasokeri ja sekoita tasaiseksi.
  9. Levitä kuorrute kakun pinnalle. Koristele halutessasi pähkinärouheella.

6 kommenttia:

  1. Mitä mies tykkäsi tästä? Vaikuttaa hyvältä, ja porkkanakakku on suosikkeja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvin on kakku kaapista kadonnut :D En taida tietää ketään, joka ei porkkanakakusta tykkäisi.

      Poista
  2. Tämän reseptin otan talteen. Kuulostaa tosi ihanalta! Ja näyttää myös :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ihana kuulla :) Toivottavasti tykkäät!

      Poista
  3. Enpä ole palsternakkaa tainnut syödä kuin keitossa; enkä oikein edes saa mausta kiinni. xD Täytyy varmaan ens kesänä laittaa omaan kasvimaahan tuota kasvamaan. Hyvän kuuloinen ohje. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Palsternakan maku on kieltämättä veikeä, mutta sopii kakkuihin tosi hyvin. Jos tykkäät porkkanakakusta, niin tämä ohje kannataa ehdottomasti laittaa testiin :D

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...