tiistai 10. syyskuuta 2019

Uunicurry kikherneillä ja kukkakaalilla - helppo arkiruoka, jota voi soveltaa kaapin sisällön mukaan

kukkakaali-kikherne uunicurry


Uunicurry antaa hävikille huutia ja valmistuu vaivatta uunin hoitaessa lähes kaikki työt. 

Arvostan arkiruoanlaitossa erityisesti kahta asiaa: tähteiden hyödyntämistä sekä valmistuksen helppoutta.

Tämän uunicurryn kohdalla voi vetää rastin molempiin ruutuihin. Tyhjensin siihen kahden maustetahnapurkin pohjat, pilkoin mukaan vihanneslokeron nahistumisvaarassa olevan jättimäisen kukkakaalin puolikkaan sekä kirsikkatomaatit ja kumosin mukaan vielä pakastimesta löytämäni rasiallisen aiemmin keittämiäni kikherneitä (kyllä, kikherneitä voi ja kannattaa pakastaa!) Muut ainekset kaivoin kuiva-ainekaapin kätköistä ja annoin uunin hoitaa loput töistä.

Kun kaveriksi keitti riisiä ja päälle silppusi yrttipuskan tähteet, kuoriutui hävikinhäätöön tarkoitetusta ruoasta varsin salonkikelpoinen arkipöperö. Mukavan mausteisella uunicurrylla tosin herkuttelisi mielellään vaikka viikonloppunakin.

Tämä ruoka antaa siis mukavasti soveltamisen varaa. Voit käyttää uunicurryyn muitakin currytahnoja, ja tyhjentää siihen juuri ne avatut purkit, jotka tuppaavat unohtumaan jääkaapin perälle. Vaikka kannustan rohkeasti soveltamaan, kirjasin ohjeeseen kuitenkin ne mausteet, joita itse käytin, sillä lopputulos oli kerrassaan koukuttava. Chilikastiketta kannattaa töräyttää oman maun mukaan tai jättää vaikka kokonaan pois, jos et ole tulisen ruoan ystävä. Linssien ja kikherneiden lisäksi sekaan sopivat varmasti muutkin pavut ja palkokasvit.

Alkuperäinen ohje on Glorian Ruoka&Viini -lehdestä ja se on taitavan Anu Braskin käsialaa.

Pssst! Jos kaipaat elämääsi lisää helppoja arkiruokia, kurkkaa ainakin nopea kikherne-pinaatticurry.

kukkakaali-kikherne uunicurry




Uunicurry kikherneillä ja kukkakaalilla - ohje


1 keskikokoinen kukkakaali
2 rasiaa (à 250 g) kirsikkatomaatteja
1 tlk (230 g) kikherneitä
1 tlk (230 g) punaisia linssejä
1 tlk (400 ml) kookosmaitoa
1 1/2 rkl punaista currytahnaa
1 1/2 rkl vihreää currytahnaa
1/2 rkl sriracha-chilikastiketta
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 rkl tummaa siirappia
1 rkl seesamiöljyä
1 tl suolaa

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  2. Paloittele kukkakaali kukinnoiksi.
  3. Huuhtele ja valuta kikherneet ja linssit.
  4. Sekoita mausteet kookosmaitoon. 
  5. Sekoita kaikki aineet uunivuoassa.
  6. Kypsennä uunin keskitasolla noin 45 minuuttia, kunnes kukkakaalit ovat paahtuneet ja pehmenneet.
  7. Tarjoa keitetyn riisin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...