tiistai 29. lokakuuta 2019

Vegaaninen italianpata - puolen tunnin arkiruoka, joka maistuu koko perheelle

vegaaninen italianpata


Italianpata on nopea ja helppo arkiruoka, joka valmistuu näppärästi yhden vuoan taktiikalla.

Italianpata on ruoka, jota omassa lapsuudessani syötiin varsin usein - tosin jauhelihalla höystettynä ja suoraan pussista valmistettuna. Arjen helppo pikaruoka teki hyvin kauppansa siitäkin huolimatta, että jaksoin poimia _joka ikisen_ paprikanpalasen ruoasta ennen kuin suostuin haarukoimaan sitä lautaselta suuhuni.

Jonkin asteisessa nostalgiahuumassa yllätin itseni kokkaamalla italianpataa. Edelleen täysin toimiva arkiruoka valmistuu nimittäin vallan mainiosti myös vegaanisena versiona ja alusta alkaen itse tehtynä. Aikaa kuluu puolisen tunnia ja tiskiä syntyy noin yhden kattilan verran.

Paprika ei edelleenkään kuulu suosikkikasvisteni joukkoon, mutta italianpataan se todellakin kuuluu. Jos haluat vedellä mutkia suoraksi, käytä tuoreen paprikan sijaan vanhaa kunnon herne-maissi-paprika -sekoitusta.

Pssst! Lisää nopeita arjen klassikoita hakusessa? Kurkkaa myös maailman paras ja helpon soijarouhe-makaronilaatikko.

vegaaninen italianpata


Vegaaninen italianpata - ohje


1 pkt (225 g) Muru kaurajauhista
öljyä paistamiseen
1 rkl soijakastiketta
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
öljyä paistamiseen
3 rkl tomaattipyreetä
1 tl paprikajauhetta
2 tl oreganoa
ripaus chilijauhetta
1/2 punainen paprika
3 dl täysjyvärakettispagettia
5 dl kasvislientä (fondista)
1 dl maissia
1 dl herneitä
ripaus suolaa
reilu rouhaisu mustapippuria

  1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuutio paprika.
  2. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipulia muutama minuutti. Lisää paprika ja paista vielä hetki. Lisää hienonnetut valkosipulinkynnet, mausteet ja tomaatipyree sekä rakettispagetti. Paista pari minuuttia. Lisää kasvisliemi, kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua hiljalleen välillä sekoitellen noin 15 minuuttia, kunnes pasta on kypsää.
  3. Paista sillä välin kaurajauhis tilkassa öljyä. Mausta soijakastikkeella. Siirrä syrjään odottamaan.
  4. Sekoita herneet ja maissit sekä kaurajauhis kattilaan. Kuumenna. Mausta maun mukaan suolalla ja pippurilla.

2 kommenttia:

  1. Arkiruokia kokkaa eniten ja aina valikoimassa pyörii ne samat ruoat, joten kaikki ideat tervetulleita. Kiitos ��

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näinpä juuri! Helppoja arkiruokaohjeita kaipaan minäkin kaikista eniten. Kiitos itsellesi! :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...