tiistai 19. marraskuuta 2019

Intialainen linssi-riisipaistos - lämmin makumaailma ja kirpsakat granaattiomenansiemenet ovat täydellisiä yhdessä

intialainen linssi-riisipata
Intialainen linssi-riisipaistos valmistuu yhden padan taktiikalla. Lämpimän mausteista makumaailmaa piristävät kirpsakat granaattiomenansiemenet.

Hieman pisti itseä naurattamaan, kun huomasin kuinka paljon blogissa on viime aikoina kokattu yhden vuoan taktiikalla. Muutimme nimittäin muutama kuukausi sitten miehen kanssa isompaan asuntoon ja ensimmäistä kertaa ikinä meillä on myös astianpesukone. Juuri nyt, kun tiskivuoresta ei olisi huolta, olen kokkaillut tiskiä säästellen. 

Tokihan yhden padan ruoissa ilahduttaa tiskin vähyyden lisäksi myös helppous. Rennon ronskit one pot mealit nimittäin valmistuvat myös mutkia oikomalla, ihanan nopeasti ja näppärästi, mikä tekee niistä enemmän kuin täydellisiä arkiruokia. Eikä tämä intialaisvivahteinen linssi-riisipaistos ole poikkeus. 

Granaattiomenansiemenet piristävät lämpimän mausteista makumaailmaa ja paahdetut pähkinät tuovat ruokaan rapsakkaa suutuntumaa. Linssi-riisipaistos maistuu ateriana sellaisenaan tai esimerkiksi vegepyöryköiden ruokaisana lisukkeena.

Psssst! jos tykästyit tähän ohjeeseen, kurkkaa blogin arkistosta myös mausteinen härkis-riisipannu sekä intialainen kukkakaali-riisivuoka. Niissä molemmissa on samanlaista lämpimän mausteista menoa ja meininkiä.

intialainen linssi-riisipata



Intialainen linssi-riisipaistos - ohje


1 iso sipuli
1 iso porkkana
öljyä paistamiseen
1 tl juustokuminaa
1 tl garam masalaa
1/2 tl kurkumaa
1/4 tl kanelia
1/4 tl kardemummaa
1/4-1/2 tl chilijauhetta
1 1/2 dl basmati- tai jasmiiniriisiä
3-4 dl kasvislientä (fondista)
1 tlk (230 g) punaisia tai vihreitä linssejä valutettuna
1/2 tl suolaa

Lisäksi:

1/2 granaattiomenan siemenet
1 ps (100 g) paahdettuja ja suolattuja manteleita tai cashewpähkinöitä
lehtipersiljaa
paksua jogurttia tai ranskakermaa

  1. Kuori ja hienonna sipuli. Pese porkkana huolella ja kuutioi pienehköiksi kuutioiksi. 
  2. Kuumenna öljy pannulla ja kuulota sipulia muutama minuutti. Lisää porkkanakuutiot ja jatka paistamista viitisen minuuttia. Lisää mausteet sekä riisi. Paista vielä minuutin verran.
  3. Lisää kasvisliemi, kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia, kunnes riisi on  lähes kypsää. Sekoita pari kertaa ja lisää vettä tarvittaessa. 
  4. Huuhtele ja valuta linssit. Sekoita linssit riisin joukkoon ja keitä vielä pari minuuttia, kunnes riisi on kypsää. Mausta tarvittaessa suolalla.
  5. Tarjoa intialainen linssi-riisipaistos granaattiomenansiementen, paahdettujen ja suolattujen manteleiden sekä muiden höysteiden kera lisukkeena tai ateriana sellaisenaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...