keskiviikko 27. marraskuuta 2019

Muhammarapasta - paahdetuista paprikoista surautettu kastike valmistuu pastan kiehuessa

muhammarapasta beanit-suikaleilla


Muhammarapasta olisi vastaus, jos juuri nyt pitäisi valita ruoka, jota olisi pakko syödä koko loppuelämä. Muhammarapasta rapeaksi paistetuilla beanit-suikaleilla vei kielen ensimmäisellä haarukallisella.

Muhammarapasta kuuluu niihin arjen lemppariruokiin, jotka valmistuvat vaivaisessa vartissa. Kastike surahtaa monitoimikoneessa suit sait valmiiksi paahdetuista tölkkipaprikoista, maapähkinävoista sekä tujauksesta harissatahnaa. Idean poimin Soppa365-sivulta, enkä malttanut olla jakamatta ohjetta myös täällä blogin puolella, niin yksinkertaisen nerokas ja herkullinen se on.

Minä tosin rikastin annoksen Beanit-suikaleilla. Härkiksen tekijöiden uudehkot härkäpavuista valmistetut suikaleet toimivat vegepastassa loistavasti ja toivat siihen lisäproteiinia sekä rapsakkaa purutuntumaa. Valitsin valmiiksi marinoituja suikaleita, sillä kun kerran mutkia lähdin oikomaan suoraksi, niin vedetään ne suoraksi sitten ihan huolella!

Lisää arjen koukuttavia ja nopeita pastoja löytyy blogin arkistosta. Kurkkaa ainakin:



Muhammarapasta beanit-suikaleilla - ohje


250 g pastaa (esim. täysjyvä- tai tuore-)
1 pkt (250 g) beanit-suikaleita (yrtti-valkosipuli tai maustamaton)

Muhammarakastike

1 tlk (220 g) paahdettuja, suolaliemeen säilöttyjä paprikoita
3 rkl maapähkinävoita
2 rkl harissatahnaa (tai maun mukaan)
2 rkl tomaattipyreetä
2 rkl oliiviöljyä
1 tl sokeria tai muuta makeutusta
1/2 tl suolaa

  1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. 
  2. Pastan kypsyessä valmista kastike. Valuta paprikat ja mittaa kaikki ainekset monitoimikoneeseen (tehosekoitin tai sauvasekoitin toimivat luultavasti myös ihan yhtä hyvin) ja surauta soseeksi. Tarkista maku ja lisää suolaa tai harissaa tarpeen mukaan. Siirrä syrjään odottamaan.
  3. Paista beanit-suikaleet rapeiksi kuumalla paistinpannulla.
  4. Sekoita muhammara-kastike keitetyn ja valutetun pastan joukkoon.
  5. Viimeistele annokset beanit-suikaleilla sekä halutessasi tuoreilla yrteillä. Minä käytin basilikaa, myös lehtipersilja toimii mainiosti.
VINKKI! Kastike toimii myös ilman beanit-suikaleita. Jos kaipaat lisäproteiinia, vaihda tavallinen pasta esimerkiksi kikherneistä valmistettuun. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...