maanantai 4. marraskuuta 2019

Beanit-nuudeliwokki

nuudeliwokki


Beanit-nuudeliwokki on arjen simppeli pikaruoka, johon voi parsa- ja lehtikaalin lisäksi upottaa myös muita sesongin kasviksia tai jääkaapin tähteitä.

Beanit-nuudeliwokki vei kielen ensimmäisellä haarukallisella. Eikä ihme! Rakastan erilaisia nuudeliruokia: keittoja, salaatteja sekä tietysti nopeita ja mausteisia wokkeja. Pidän erityisen paljon myös erilaisista kaaleista, soijapohjaisista kastikkeista sekä Härkiksen tekijöiden uusista Beanit-suikaleista.

Beanit-nuudeliwokki yhdistää kaikki edellä mainitut superherkulliseksi kokonaisuudeksi. Wokki kiilasi siis heittämällä yhdeksi tämän hetken suosikkiruoistani.

Wokkien ideana on kypsentää kasviksia vain pari minuuttia eli sen verran, että ne hieman pehmenevät. Nuudeli kypsyvät parissa minuutissa ja kastikekin valmistuu nopeasti vain sekoittamalla ainekset yhteen. Beanit-nuudeliwokki pelastaa siis arki-illan nälkäkuolemalta noin vartissa.

Psssst! Lisää nopeita nuudeliruokia ja wokkeja hakusessa? Kurkkaa blogin arkistosta myös Tofu-nuudeliwokki hoisin-kastikkeella.

nuudeliwokki

Beanit-nuudeliwokki - ohje


1 rasia (250 g) Beanit-suikaleita (maustamaton tai esim. valkosipuli-yrtti)
150 g (täysjyvävehnä)nuudeleita
1 parsakaali
100 g lehtikaalia
2 rkl seesamiöljyä paistamiseen
1/2 ruukkua ruohosipulia
1/2 dl seesaminsiemeniä

Kastike

3 rkl vähäsuolaista soijakastiketta
2 rkl Hoisin-kastiketta
1 rkl tummaa siirappia
1 rkl Sriracha-chilikastiketta
1 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna

  1. Sekoita kastikkeen ainekset yhteen. Siirrä syrjään odottamaan.
  2. Paloittele parsakaali kukinnoiksi, paloittele myös varsi. Poista lehtikaalista paksu lehtiruoti, revi lehdet pienemmiksi.
  3. Kypsennä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta siivilässä ja siirrä syrjään odottamaan.
  4. Paahda seesaminsiemenet kuivalla pannulla niin, että ne saavat hieman väriä. Siirrä syrjään odottamaan.
  5. Ruskista Beanit-suikaleet pannulla. Siirrä syrjään odottamaan. Lisää pannulle öljyä. Paista parsakaalia pari minuuttia, lisää lehtikaali ja paista toiset pari minuuttia. Lisää sitten nuudelit, Beanit-suikaleet ja kastike. Sekoita ja anna paistua vielä pari minuuttia. Viimeistele wokki sekoittamalla joukkoon hienonnettu ruohosipuli sekä seesaminsiemenet.
  6. Tarjoa heti beanit-nuudeliwokki.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...