maanantai 2. joulukuuta 2019

Bataatti-couscoussalaatti - talvisalaatti täynnä makua


couscous-salaatti bataatilla, fetalla ja mustapavuilla


Couscous tekee salaatista ruokaisan. Paahdetut bataatit ja fetajuusto ovat ihania yhdessä. Talvinen salaatti kruunataan granaattiomenan siemenillä ja dukkah-mausteseoksella.

Talven lempisalaateissani on paljon värejä ja niissä pitää mielellään olla mukana myös lämpimiä aineksia sekä makuja. Parhaimmillaan talvinen salaatti on myös riittävän tukeva pitämään nälkää, mutta samalla sopivan kevyt jättämään energisen ja kevyen olon.

Tämä vegesalaatti täyttää kaikki edellä mainitut kriteerit. Salaatin pohjan muodostaa täysjyväcouscous sekä makeaksi paahtuneet bataatit ja suolainen fetajuusto, jotka ovat hykerryttävän herkullisia yhdessä. Rinnalla on smaragdinhohtoisia granaattiomenansiemeniä sekä mustapapuja.

Bataatti-couscoussalaatti on näyttävää tarjottavaa ja täyttää saletisti kurnivimmankin vatsan. Sekaan voi halutessaan ripotella myös paahdettuja pähkinöitä, mutta pähkinäinen dukkah-mausteseos antaa sekin salaatille herkullisen paahteisen viime silauksen.

Pssst! Jos kaipaat lisää ruokaisia talvisalaatteja, kurkkaa blogin arkistosta ainakin marokkolainen kvinoa-appelsiinisalaatti ja paahdettu bataatti-kvinoa-tofusalaatti maapähkinäkastikkeella.

couscous-salaatti bataatilla, fetalla ja mustapavuilla





Bataatti-couscoussalaatti - ohje


2 keskikokoista bataattia
öljyä
suolaa
1 dl täysjyväcouscousia
2 dl kiehuvaa vettä
1 rkl sitruunamehua
2 rkl oliiviöljyä
1/2 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria rouhittuna
150 g fetajuustoa
1/2 granaattiomenan siemenet
1 ruukku tuoreita yrttejä esim. lehtipersiljaa tai korianteria
1 tlk (230 g) mustapapuja
(1 dl cashewpähkinöitä)
3 rkl dukkah-mausteseosta (ohje täällä)

  1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kuori ja kuutioi bataatit. Pirskottele päälle öljyä ja mausta suolalla. Paahda uunissa noin 30 minuuttia, kunnes juureskuutiot ovat reilusti paahtuneita. Siirrä syrjään jäähtymään. 
  2. Keitä 2 dl vettä ja kaada se kulhoon couscousin joukkoon. Anna turvota hetki. Sekoita couscous irtonaiseksi. Anna jäähtyä.
  3. Huuhtee ja valuta mustapavut, murustele fetajuusto, silppua yrtit ja irrota granaattiomenasta siemenet. Jos käytät cashewpähkinöitä, paahda ne kevyesti kuivalla kuumalla pannulla. 
  4. Mausta couscous oliiviöljyllä, sitruunamehulla sekä suolalla ja pippurilla. Sekoita joukkoon muut aineet. Ripottele annoksen päälle dukkah-mausteseosta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...