sunnuntai 29. joulukuuta 2019

Paahdettu perunasalaatti: Nosta potut uuniin ja sitten seesamiöljykylpyyn, ihastut ikihyväksi

paahdettu seesami-perunasalaatti


Perunasalaatin uusi ilme syntyy seesamiöljystä. Linsseillä höystetty paahdettu pottusalaatti maistuu lisukkeena tai ateriana sellaisenaan.

Osaisitko aavistaa, kuinka hyvin seesamiöljy sopii perunoiden maustamiseen? Käytän seesamiöljyä paljon nuudeliruoissa sekä paistamiseen, kun haluan ruokaan aasialaista vivahdetta, mutta perunoihin en minäkään sitä aiemmin ollut hoksannut yhdistää. Myös perunoiden paahtaminen keittämisen sijaan tuo salaattiin aivan erityisen herkullisen makuvivahteen ja napakan suutuntuman.

Näistä kahdesta nerokkaasta oivalluksesta on kiittäminen Teresa Välimäkeä, jonka paahdetun perunasalaatin reseptin löysin Anna.fi -sivustolta.

Minä lisäsin perunasalaatin joukkoon vielä linssejä ja tuunasin mausteitakin aavistuksen omaan suuhuni sopivammaksi. Paahdettu seesami-perunasalaatti sopii lisukkeeksi, syötäväksi sellaisenaan tai vaikkapa uuden vuoden tai vapun buffetpöydän tarjottavaksi.

Perunat voi paahtaa hyvissä ajoin etukäteen, mutta kastike kannattaa sekoittaa joukkoon vasta hetki ennen tarjoilua, jotta koostumus säilyy mukavan napakkana. Paahdettu perunasalaatti maistuu lämpimänä tai jo aavistuksen haalenneena.

Pssst! Jos kaipaat lisää ideoita ruokaisien salaattien koostamiseen, kurkkaa blogin arkistosta myös Lähi-idän kukkakaali-couscoussalaatti sekä pestopasta-papusalaatti.


paahdettu seesami-perunasalaatti



Paahdettu perunasalaatti - ohje


3/4 dl vihreitä linssejä (raakoja) + vettä keittämiseen (tai noin puoli tölkkiä säilykelinssejä)
1 kg perunoita
2 rkl seesamiöljyä
1 tl curryjauhetta
1/4-1/2 tl chilijauhetta (maun mukaan)
1/2 tl suolaa
1/2 ruukku ruohosipulia hienonnettuna
1/2 dl seesaminsiemeniä

Kastike

2 rkl seesamiöljyä
2 rkl soijakastiketta
1 1/2 rkl riisiviinietikkaa

  1. Keitä linssit pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta siivilässä ja siirrä syrjään odottamaan. Voit myös käyttää huudeltuja ja valutettuja tölkkilinssejä.
  2. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Pese perunat huolella. Halutessasi voit myös kuoria ne, mutta se ei ole välttämätöntä. Paloittele perunat, sekoita joukkoon öljy sekä mausteet. Paahda perunoita leivinpaperilla vuoratulla uuninpellillä noin 20-30 minuuttia, kunnes ne ovat reilusti paahtuneita.
  3. Sekoita kastikkeen aineet keskenään. Paahda seesaminsiemenet kuivalla pannulla. Siirrä syrjään odottamaan. 
  4. Sekoita kastike, linssit, ruohosipuli ja seesaminsiemenet vähän jäähtyneiden perunoiden joukkoon. Sekoita ja tarjoile paahdettu perunasalaatti sellaisenaan tai muiden ruokien lisukkeena.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...