lauantai 7. joulukuuta 2019

Pehmeät piparkakkupalat - vegaaniset mokkapalojen sisaret maistuvat joululta


pehmeät piparkakkupalat
Pehmeät piparkakkupalat yhdistävät joulun kaksi sesonkiherkkua: piparkakkumausteen ja suklaan. Jo ajatus makuparista saa polvet notkahtamaan.

Jouluna maistuu piparkakku ja suklaa. Yhdessä tai erikseen. Piparkakkumausteen ja suklaan muodostama makupari on nimittäin kerrassaan vastustamaton. Jos herkkuhammasta kolottaa keksiä enemmän tai kaipaat joululeivontaan uutta jujua, on mokkapaloja muistuttavat pehmeät piparkakkupalat loistava ratkaisu.

Piparkakkupalojen leivonta ja taikinan valmistus on ihanan helppoa. Oikeastaan luvattoman helppoa. Ensin sekoitetaan kuivat aineet, sitten lisätään kaurajuoma ja öljy, lopuksi rouhittu tumma suklaa. Sitten vain taikina vuokaan, vuoka uuniin ja kohta jo herkutellaankin.

Tämä leivonnainen onnistuu siis tumpelommaltakin leipurilta. Ja lopputulos, se sulaa suuhun!

Piparkakkupalat ovat parhaimmillaan vetäydyttyään yön jääkaapissa. Kuorrute kannattaa kuitenkin levittää vasta hetki ennen tarjoilua, jottei pohja pehmene liiaksi.

Herkullinen kuorrute on taikinan tapaan sekin simppeli valmistettava ja vanha tuttu porkkanakakun pinnalta. Rakastan tuorejuustokuorrutetta ja lusikoisin sitä mielelläni vaikka sellaisenaan. Siksipä kruunasin sillä myös piparkakkupalat. Toimi paremmin kuin hyvin.

Psssst! Jos piparkakun ja tumman suklaan sijaan tykkäät enemmän valkosuklaasta ja lakusta, kokeile laku-valkosuklaapaloja. Vegaanisia nekin!

pehmeät piparkakkupalat

Pehmeät piparkakkupalat - ohje


3 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
1 tl leivinjauhetta
4 tl piparkakkumaustetta
1/2 tl suolaa
150 g tummaa (vegaanista) leivontasuklaata rouhittuna
1 dl rypsiöljyä
1 1/2 dl kaurajuomaa (tai muuta kasvijuomaa)

Kuorrutus

150 g kasvipohjaista tuorejuustoa
2-3 rkl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria

Koristeluun

muutama pala tummaa suklaata sulatettuna

  1. Kuumenna uuni 175 asteeseen.
  2. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää öljy ja kaurajuoma. Sekoita. Lisää lopuksi suklaarouhe.
  3. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan (noin 20 x 15 cm).
  4. Paista noin 20 minuuttia. Tarkista kypsyys esimerkiksi tikun avulla.
  5. Anna jäähtyä, mielellään yön yli jääkaapissa.
  6. Valmista kuorrute. Sekoita tuorejuusto, tomusokeri ja vaniljasokeri keskenään. Levitä pohjan päälle. Valuta päälle sulatettua tummaa suklaata viiruina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...