maanantai 9. joulukuuta 2019

Soijarouhekastike - kourallinen raaka-aineita ja vartti valmistusaikaa pelastavat arki-illan nälkäkiukulta

pastakastike soijarouheesta


Soijarouhekastike on todellinen arjen aatelinen. Soijarouhekastikkeen valmistukseen tarvitset kourallisen raaka-aineita ja vartin valmistusaikaa.

Supernopea soijarouhekastike on juuri sitä mitä nimikin lupaa - ja vielä hitusen enemmän. Tarvittavat raaka-aineet nimittäin löytyvät todennäköisesti jo valmiiksi keittiön kaapistasi. Tämä resepti onkin syytä olla takataskussa juuri niitä päiviä varten, kun vatsa huutaa nälkää, mutta jääkaappi ammottaa tyhjyyttään.

Soijarouhekastikkeen jekku on punainen arrabiata pestokastike, jonka chilinen polte kesytetään lorauksella kaurakermaa. Aikaa soijarouhekastikkeen valmistukseen kuluu pastan kypsymisen verran. Ainakin meidän taloudessa tällä ruoalla on taklattu monta kiireistä iltaa.

Psssst! Lisää arjen pelastajareseptejä hakusessa? Kurkkaa blogin arkistosta myös 7 x nopea arkiruoka.

pastakastike soijarouheesta




Soijarouhekastike - ohje


2 dl tummaa soijarouhetta
2 rkl rypsiöljyä
2 rkl soijakastiketta
2 dl vettä
2 rkl tomaattipyreetä
noin 3-4 rkl arrabiata-pestoa
noin 1 1/2 dl kaurakermaa

Lisäksi

täysjyväpastaa

  1. Kuumenna öljy pannulla. Lisää soijarouhe ja paista pari minuuttia. Lisää soijakastike ja paista vielä minuutin verran. Lisää vesi pienissä erissä niin, että se imeytyy välissä soijarouheeseen.
  2. Lisää tomaattipyree ja pestokastike. Sekoita.
  3. Lisää lopuksi kaurakerma ja kuumenna. Tarkista maku.
  4. Tarjoa soijarouhekastike esimerkiksi täysjyväpastan kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...