keskiviikko 11. joulukuuta 2019

Uunipuuro tuo vaihtelua perinteiseen kaurapuuroon - poimi kuusi herkullista ohjetta!


Uunipuuro on hauskaa ja herkullista vaihtelua perinteiselle kaurapuurolle. Mausteita, hiutaleita ja höysteitä vaihtamalla uunipuuroon saa aina uutta jujua. Uskoisitko, että uunipuuro taipuu jopa porkkanakakun makuiseksi.

Tässä blogin kuusi parasta uunipuuroa, ole hyvä!

uunipuuro


Kaurasuurimopuuro uunissa


Heittämällä paras kaurapuuro syntyy kokonaisista kaurasuurimoista uunissa pitkään hauduttamalla. Kaurasuurimouunipuuro ei siis ole mitään pikaruokaa, mutta siitä huolimatta varsin vaivaton valmistettava.

Poimi kaurasuurimopuuron ohje tästä.

banaaniuunipuuro


Banaaniuunipuuro 


Supersimppeli, banaanileivältä maistuva uunipuuro valmistuu yhden vuoan taktiikalla ja hautuu uunissa puolisen tuntia. Maun tuo ripaus kanelia ja kourallinen siemeniä tai pähkinöitä sopivasti rousketta. Banaaniuunipuuron luksusversioon voi rouhia esimerkiksi tummaa suklaata tai nautiskella herkun vaikkapa maapähkinävoin kera.porkkanakakkupuuro uunipuuro

Porkkanakakku-uunipuuro


Porkkanakakku-uunipuuron jekku on kaikessa yksinkertaisuudessaan nerokas: Kun raastat kaurahiutaleiden joukkoon porkkanaa ja ripautat mausteeksi kanelia ja kardemummaa, yhdistät kaurapuuroon yhden kaikkien aikojen suosikkileivonnaisen maut. Tästä porkkanakakku-uunipuurosta erityisen hyvän tekee päällä rapeaksi paistuva pähkinäkuorrute, joka takaa, että uunipuuro katoaa syöjiensä suihin ennätysvauhtia.


vadelmauunipuuro

Vadelmainen uunipuuro


Tätä uunipuuroa varten kannattaa pöydälle jättää tarkoituksella kypsymään pari banaania. Uunipuuro nimittäin yhdistää banskut, vadelmat, kauran ja soijajogurtin uunipuuroksi, jota lusikoisi samalta istumalta vaikka koko vuoallisen. Vadelmauunipuuro maustetaan ripauksella vaniljaa, joka nostaa puuron luksusluokkaan.


päärynäuunipuuro

Päärynäuunipuuro


Päärynäuunipuuro on leppoisien viikonloppuaamujen taattu herkku. Uunin lämmössä makeaksi muhineet päärynät, rouskuvat pekaanipähkinät ja ripaus kanelia tekevät makuelämyksestä täydellisen.riisipuuro uunissa

Riisipuuro uunissa ja iki-ihana taatelikastike


Uunissa hissukseen haudutettuna riisipuuro on paitsi superhyvää, myös ihanan helppo tehdä. Ainekset kaadetaan uunivuokaan ja nostetaan uuniin muhimaan. Sitten voikin vain odotella herkkupuuron valmistumista. Uuniriisipuuro maistuu perinteiseen tapaan kaneli-sokerin kera, mutta ihan erityistä herkkua on taateleista, pähkinävoista ja kasvijuomasta surautettu karamellimainen kastike. Se sopii uuniriisipuuron päälle kuin nakutettu.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...