lauantai 4. tammikuuta 2020

Nuudelikeitto - tuunaa höysteillä ja saat sopasta oman suun mukaisen

kookos-nuudelikeitto


Nuudelikeitto on talviruokaa parhaimmillaan. Mausteinen liemi ja herkulliset sattumat takaavat makuilotulituksen.

Nuudelikeitto on aasialaisvivahteinen soppa, joka saa makunystyrät onnesta sykkyrälle ja kehon hykertelemään mielihyvästä. Sanomattakin on selvää, että nyt ollaan herkullisten asioiden äärellä.

Nuudelikeiton raaka-ainelista on ihanan joustava, kuten parhaiden ruokien tuppaa olemaankin. Kasviksia voi vaihdella mielen sekä kaapin sisällön mukaan ja lisukkeiden avulla keittoon saa aina uudenlaista menoa ja meininkiä.

Tässä nuudelikeitossa on ohueksi suikaloitua porkkanaa sekä varsikukkakaalia, sinä voit laittaa esimerkiksi varsiparsakaalia tai pieniksi kukinnoiksi paloiteltua parsakaalia, miksei myös paprikaa tai pakasteherneitä. Idea on, että kasvikset ovat suupalan kokoisia niin, että niitä on helppo kauhoa lusikalla tai syömäpuikoilla eikä kasvisten kypsymistäkään tarvitse odotella muutamaa minuuttia kauempaa.

Keittoannoksen kokoaminen on kuin hauskaa palapelin rakentamista. Kulhon pohjalle asetetaan keitetyt riisinuudelit, päälle kauhotaan lientä ja siinä napakoiksi kypsyneitä kasviksia. Päälle ripotellaan rapeaksi paistettua tofua sekä makuaineita maun mukaan. Chilin, tuoreiden yrttien, itujen, paahdettujen maapähkinöiden, kevätsipulin varsien sekä limetinlohkojen avulla ruoasta saa juuri mieleisensä makuisen - raikkaan yrttisen tai mukavasti chilin potkuisen.

Psssst! Varsin herkku nuudeliruoka on myös blogin arkistosta löytyvä nopea beanit-nuudeliwokki.

Nuudelikeitto - ohje


Nuudelikeiton liemi:

2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1/2 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
8 dl kasvislientä (fondista)
2 dl kookoskermaa
2 rkl punaista currytahnaa
2-3 rkl soijakastiketta (tai kalakastiketta)
3 rkl maapähkinävoita
1/2-1 limetin mehu

Lisäksi:

100 g ohutta riisinuudelia
1-2 pkt tofua noin 300-400 g (esim. SoFine thai) + öljyä paistamiseen
noin 200 g varsikukkakaalia (tai esim broccoliinia tai parsakaalia)
2 pienehköä porkkanaa
tuoretta korianteria
paahdettuja ja suolattuja maapähkinöitä
chiliä viipaloituna
(ituja)
(limetin lohkoja)
(kevätsipulia)

  1. Mittaa kaikki liemen ainekset kattilaan, limetin mehua lukuun ottamatta ja anna kiehua vartin verran.
  2. Keitä sillä välin nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Huuhtele ja valuta.
  3. Kuutioi ja paista tofu öljyssä rapeaksi. Siirrä syrjään odottamaan.
  4. Leikkaa varsikukkakaaleista kanta pois ja paloittele hieman pienemmiksi. Kuori ja viipaloi porkkana ohuiksi kiekoiksi. Lisää kasvikset kattilaan ja keitä viitisen minuuttia, kunnes ne hieman pehmenevät. Lisää limetinmehu.
  5. Annostele nuudelit keittokulhojen pohjalle, kauho päälle lientä. Jaa kulhoihin myös tofu. Viimeistele nuudelikeitto tuoreella korianterilla, chiliviipaleilla ja maapähkinöillä sekä muilla mieleisilläsi lisukkeilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...