maanantai 13. tammikuuta 2020

Vihreä tofu-riisisalaatti - alkuvuoden suosikkisalaatissa on makua, väriä ja raikkautta

tofu-riisi salaatti parsakaalilla


Vihreässä tofusalaatissa on kaikkea, mitä alkuvuoden salaatilta osaa kaivata. Maapähkinät, rapeaksi paistettu tofu sekä heleän vihreänä hehkuvat rehut tekevät salaatista tammikuun suosikkiruoan.

Viimeistään nyt on suklaakonvehdit mussutettu, joulutortut syöty, glögit kurkusta kumottu ja joulupiparitkin varmasti loppuun nakerrettu. Loppuvuosi ei tosiaan ole mitään terveysjuhlaa, vaikka ainakaan itse en vuoden vaihteen kinkereissä mitään älytöntä ähkyä kokenut. Kummasti sitä tammikuussa silti mieli halajaa jotain vihreää ja raikasta.

Tuohon tarpeeseen vastaa juurikin tämä vihreä tofusalaatti, jonka ruokaisan pohjan muodostaa täysjyväriisi. Parsakaali ja edamamepavut edustavat salaatissa rehupuolta ja rapeaksi paistettu tofu sekä paahdetut maapähkinät tuovat salaattin rapsakkuutta ja mukavaa suutuntumaa. Maapähkinävoista ja mausteista sekoitetusta kastikkeesta tulee ihanan täyteläinen maku, jota limetti mukavasti taittaa. Se myös takaa, ettei lopputulos maistu liian terveelliseltä.

Kun riisiä keittää edelliselle aterialle tuplasatsin valmistuu ateria yhdessä hujauksessa. Kastikkeen ennättää sekoittaa tofun paistuessa ja parsakaalille sekä edamamepavuille riittää parin minuutin kiehautus.

Psssst! Jos kaipaat alkuvuoteesi lisää raikkaita makuja, kurkkaa blogin arkistosta myös Thai-mausteinen nuudelisalaatti.

tofu-riisi salaatti parsakaalilla


Vihreä tofu-riisisalaatti - ohje


1 pkt (noin 200 g) valmiiksi marinoitua tofua (esim. SoFine Thai)
1 rkl öljyä
noin 3 dl keitettyä täysjyväriisiä
1 (noin 150 g) parsakaalin kukinnot (säästä varsi uunissa paahdettavaksi tai sosekeittoon)
200 g edamamepapuja
1 dl paahdettuja ja suolattuja maapähkinöitä

Maapähkinäkastike

3 rkl maapähkinävoita
1 rkl soijakastiketta
1 rkl tummaa siirappia
1 limetin mehu
1-2 rkl vettä
  1. Paloittele parsakaali pienehköiksi kukinnoiksi. Keitä noin minuutin verran ja jäähdytä sitten kylmässä vedessä. Keitä edamamepapuja pari minuuttia. Jäähdytä kylmässä vedessä.
  2. Kuumenna paistinpannulla tilkka öljyä. Paista tofu rapeaksi.
  3. Tee kastike sekoittamalla kaikki ainekset yhteen. Tarkista maku.
  4. Kokoa salaatti sekoittamalla ainekset yhteen. Tarjoa maapähkinävoikastikkeen kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...