lauantai 11. tammikuuta 2020

Vöner-pitaleipä - kielenvievä vegemättö valmistuu käden käänteessä

pitaleipä vönertäytteellä



Vöner-pitaleipä on vegemättö, jota herkumpaa ruokaa saa hakea! Seitankebabin lisäksi täytteenä on marinoitua punasipulia, halloumijuustoa sekö tsatsiki-jogurttikastiketta.

Vöner-pitaleipä vie kielen! Mitäpä sitä kiertelemään, tykkään vöneristä eli vegaanisesta kebabista todella paljon. Ja kukapa ei tykkäisi. Jopa isäni on todennut sen "todella hyväksi". Omasta mielestäni vönerissä on vain yksi vika. Nimittäin pakkauskoko, joka on hieman liian pieni. Neljään pitaleipään siitä riittää juuri ja juuri, kun oikein tarkasti jakaa. Toisaalta näissä vöner-pitaleivissä muita täytteitä on sen verran ronskisti, että nälkä tuskin jää kenellekään.

Vöner-pitaleipien kokoaminen käy vaivatta, kun punasipulin laittaa marinoitumaan jo edellisenä päivänä ja poimii leivät kaupasta valmiina. Rapeaksi paistettu halloumi on leivän välissä ässä, mutta ilmankin pärjää, jos haluat leivistä täysin vegaaniset. Vaihda siinä tapauksessa myös jogurtti kasvipohjaiseen. Esimerkiksi Oatlyn paksu turkkilainen sopii tarkoitukseen hyvin.

Harissaa sen sijaan ei kannata ohittaa. Sipaisu tulista korianterilla ja juustokuminalla maustettua pohjoisafrikkalaista chilitahnaa tuo vöner-pitaleipien makumaailmaan juuri sopivaa särmää.

Psssst! Jos kaipaat lisää ideoita pitaleipien täytteeksi, kurkkaa blogin arkistosta myös pitaleivät härkistäytteellä.

Vöner-pitaleipä - ohje


4 pitaleipää
2-4 rkl harissatahnaa
rapeaa salaattia (esim. jääsalaatti)
1 pkt (200 g) vöneriä
1 pkt (200 g) halloumijuustoa
tuoretta korianteria

Marinoitu punasipuli

1 punasipuli
1 dl punaviinietikkaa
2 rkl sokeria
1 tl suolaa

Tsatsiki

2 dl maustamatonta jogurttia
1/2 kurkku
1-2 valkosipulinkynttä
ripaus suolaa
rouhaisu mustapippuria

  1. Tee ensin marinoitu punasipuli. Kuori ja halkaise punasipuli. Leikkaa siitä ohuen ohuita viipaleita. Laita viipaleet astiaan ja mittaa päälle punaviinietikka, sokeri ja suola. Sekoita ja anna marinoitua pari tuntia tai vaikka seuraavaan päivään.
  2. Valmista tsatsiki. Raasta kurkku ja puristele siitä esimerkiksi käsien välissä kaikki irtoava neste pois. Sekoita jogurtti, kurkkuraaste sekä mausteet. Anna maustua sen aikaa, kun valmistat muut täytteet.
  3. Viipaloi halloumijuusto ja paista viipaleet tilkassä öljyä molemmin puolin rapeiksi. Siirrä syrjään.
  4. Huuhtaise pannu tarvittaessa ja lisää sille tilkka öljyä. Lisää vöner ja paista rapeaksi. 
  5. Lämmitä pitaleivät esimerkiksi leivänpaahtimessa tai mikroaaltouunissa.
  6. Voitele halkaistun pitaleivän pohja harissalla, lisää muut täytteet. Nauti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...