keskiviikko 12. helmikuuta 2020

Harissa-kikhernepihvit

kikhernepihvit


Vegaaniset kikhernepihvit saavat ytyä tulisesta harissatahnasta. Pihvit paistuvat pannulla suit sait ja maistuvat makoisilta valkosipulisen jogurttikastikkeen kera.

Erilaiset pihvit ja pyörykät ovat lemppariruokaa erityisesti uunijuuresten kera. Toisinaan poimin pyörykät kaupasta valmiina, usein valmistan ne itse pavuista, kikherneistä tai toisinaan myös linsseistä.

Nämä pikkupihvit on tehty kikherneistä. Sattumina on auringonkukansiemeniä ja aurikokuivattuja tomaatteja. Maun tuovat Pohjois-Afrikasta peräisin oleva harissatahna sekä korianteri, jota lisätään pihvimassaan sekä tuoreena että jauhettuna.

Harissa-kikhernepihvit ovat vegaanisia eivätkä siis sisällä sidosaineena kananmunaa. Pihvit pysyvät mainiosti koossa paistettaessa kunhan maltat antaa massan tekeytyä jääkaapissa vähintään puoli tuntia. Pidempikään aika ei ole pahitteeksi ja yhtä hyvin voitkin surauttaa pihvitaikinan valmiiksi jo edellisenä päivänä ja paistaa pihveiksi vasta seuraavana.

Kikhernepihvien lisänä maistuvat esimerkiksi uunijuurekset sekä kastike, jonka voi sekoittaa paksusta jogurtista, majoneesista sekä valkosipulista.

Jos kaipaat lisää arkeen sopivia pihvi- ja pyörykkäohjeita, kurkkaa blogin arkistosta ainakin mehevät punajuuripihvit sekä vegaaniset porkkana-kikhernepyörykät.

kikhernepihvit

Harissa-kikhernepihvit - ohje


2 tlk (à 230 g) kikherneitä
1 dl auringonkukansiemeniä
6-8 aurinkokuivattua tomaattia öljyssä
1 ruukku tuoretta korianteria
2 rkl aurinkokuivattujen tomaattien öljyä
2 rkl harissatahnaa
1 1/2 tl jauhettua juustokuminaa
1 1/2 tl jauhettua korianteria
1 sitruunan mehu
ripaus suolaa
3 rkl vehnäjauhoja

Lisäksi

rypsiöljyä paistamiseen

Nopea valkosipuli-jogurttikastike

1 dl paksua gurttia (esim Oatly turkkilainen)
1/2 dl vegaanista majoneesia
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
1 rkl sitruunamehua
ripaus suolaa
rouhaisu mustapippuria

  1. Huuhtele ja valuta kikherneet. Suikaloi aurinkokuivatut tomaatit.
  2. Mittaa kikhernepihvien ainekset monitoimikoneeseen jauhoja lukuunottamatta. Surauta ainekset karkeaksi massaksi. Sekoita jauhot lopuksi joukkoon esimerkiksi lusikan avulla.
  3. Anna massan tekeytyä jääkaapissa vähintään puoli tuntia.
  4. Valmista kastike sekoittamalla ainekset yhteen. Tarkista maku.
  5. Muotoile massasta pieniä pihvejä ja paista pannulla molemmin puolin rapeiksi reiluhkossa määrässä öljyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...