keskiviikko 26. helmikuuta 2020

Korianteripestopasta

pestopasta
Korianteripestossa on aasialainen vivahde. Vihreä yrttikastike valmistuu hetkessä vain kourallisesta raaka-aineita.

Pestopasta lienee monen lemppariruokien kärkisijoilla. Usein pestokastikkeeseen tulee basilikaa ja pinjansiemeniä, mutta oikeastaan sen voi surauttaa melkeinpä mistä tahansa yrtistä tai yrtin tapaisesta.

Minä pyöräytin vihreän soossin suosikkiyrtistäni eli korianterista. Hurjan kalliit pinjansiemenetkin vaihdoin edullisempiin auringonkukansiemeniin. Oliiviöljyä toki kastikkeessa on. Ja valkosipuliakin, kuten pestossa usein tuppaa olemaan. Lisäsärmää makuun toi inkivääri.

Sekoitin korianteripeston keitety pastan joukkoon ja höystin annoksen rapeaksi paistetuilla tofukuutioilla. Sinä voit lisätä korianteripestossa uiskentelevien spagettien sekaan vaikka pähkinärouhetta tai nautiskella pestopastan vaikka sellaisenaan. Itse tosin tykästyin tofujen tuomaan pieneen proteiinilisään ja rapeaan suutuntumaan.

Jos kaipaat ohjetta siihen perinteiseen basilikasta pyöräytettyyn pestoon, kurkkaa ohje täältä. Basilikapesto passaa mainiosti esimerkiksi papu-pastasalaatin kastikkeeksi.

pestopasta

Korianteripestopasta - ohje


2 ruukkua korianteria
1 dl auringonkukansiemeniä
1 valkosipulinkynsi
1 rkl raastettua inkivääriä
2 rkl ravintohiivahiutaleita
1/2 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
noin 1 dl hyvää oliiviöljyä

Lisäksi

1 pkt (noin 200 g) valmiiksi marinoitua tofua (esim. SoFine thai)
öljyä paistamiseen
(täysjyvä)pastaa

  1. Mittaa korianteripeston ainekset monitoimikoneeseen ja surauta soseeksi. Lisää öljyä tarpeen mukaan riippuen kuinka juoksevan koostumuksen haluat. Tarkista maku.
  2. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan al denteksi.
  3. Pastan kiehuessa paista tofu rapeaksi tilkassa öljyä.
  4. Valuta pasta ja kaada se takaisin kattilaan. Sekoita joukkoon korianteripesto. Lisää myös tofukuutiot. 
  5. Tarjoile heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...