lauantai 8. helmikuuta 2020

Marokkolainen linssikeitto

linssikeitto


Marokkolainen linssikeitto kääntää kiireisen arjen ruokakurssin hetkessä myötätuuleen. Harissasta potkua saava ja kaurakermalla pyöristetty marokkolainen linssikeitto on helppoa ja edullista arkiruokaa - ja vieläpä hyvää sellaista! 

Linssikeitto vaatii ehdottomasti ronskisti mausteita. Maustoin linssikeiton tällä kertaa marokkolaista makumaailmaa mukaillen ras el hanout -mausteseoskella sekä tulisella harissatahnalla, jota löydät kauppojen mautetahnaosastolta.

Itse tykkään paksusta ja sakeasta linssikeitosta, mutta nestettä voi toki lisätä kattilaan maun mukaan ja ohentaa soppaa vedellä tarvittaessa vielä siinäkin vaiheessa, kun jo surauttelet soppaa sauvasekoittimella soseeksi. Punaiset linssit turpoavat kypsyessään hurjasti, joten kattilaan kannattaa välillä kurkkia ja tarkkailla nesteen määrää kiehumisen aikana.

Voit keittää keittoa kerralla vaikka koko kattilallisen, sillä reseptin raaka-aineet on helppo tuplata. Marokkolainen linssikeitto maistuu itse asiassa jopa paremmalta seuraavana päivänä uudelleen lämmitettynä, kun maut ovat saaneet rauhassa tekeytyä. Soppa passaa vallan mainiosti myös pakastettavaksi kiireisempiä päiviä odottelemaan.

Lisää mausteisia linssikeittoja etsinnässä? Kurkkaa blogin arkistosta myös kookosmaidolla täytelöitetty ja Aasian makumaailmaa mukaileva linssikeitto.

linssikeitto


Marokkolainen linssikeitto - ohje


1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
1 porkkana
öljyä paistamiseen
1 rkl harissaa
1 rkl ras el hanout -mausteseosta
2 rkl tomaattipyreetä
500 g tomaattimurskaa
4-5 dl vettä
2 dl raakoja punaisia linssejä
2 1/2 dl kaurakermaa
2 rkl sitruunamehua
1 tl suolaa
2 tl sokeria

  1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuutioi porkkana pieniksi kuutioiksi.
  2. Kuumenna öljy kattilassa ja paista sipuli raukeaksi. Lisää porkkanakuutiot ja valkosipuli. Paista vielä hetki, lisää sitten harissa, tomaattipyree ja ras el hanout. 
  3. Kumoa kattilaan tomaattimurska, vesi ja huuhdellut valutetut linssit. Kuumenna keitto kiehuvaksi ja keitä noin 20 minuuttia välillä sekoitellen. Jos keitto näyttää liian paksulta, lisää tilkka vettä.
  4. Lisää kattilaan kaurakerma, suola, sokeri ja sitruunamehu. Surauta marokkolainen linssikeitto soseeksi sauvasekoittimella. Tarkista maku. Kuumenna tarvittaessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...