lauantai 14. maaliskuuta 2020

Intialainen linssikastike - maukas kasvisruoka valmistuu kuiva-ainekaapin perusraaka-aineista

linssikastike

Linssikastike valmistuu keittiön perustarvikkeista. Tässä linssikastikkeessa ihastuttvat Intian lämpimät maut.

Linssikastike on meillä arkiruokaa, sillä linssejä löytyy aina kaapista. Edulliset, maukkaat, ravinteikkaat ja loputtoman monipuoliset linssit sopivat niin keittoihin, salaatteihin, patoihin ja paistoksiin. Sekä tietysti erilaisiin kastikkeisiin.

Linssejä löytyy kaapistani yleensä kolmea tai neljää erilaista: punaisia, vihreitä, mustia ja keltaisia. Tölkkilinssejäkin käytän silloin tällöin, vaikka ne tulevatkin hieman kuivattuja kalliimmaksi. Tölkkilinssien etuihin kuuluu kuitenkin helppous. Huuhtelun jälkeen ne ovat käyttövalmiita vaikka sellaisenaan.

linssikastike
Tähän linssikastikkeeseen käytin valmiita tölkkilinssejä. Vaikka ne eivät vaadikaan kypsennystä, kannattaa kastiketta silti haudutella tovi, jotta mausteiden maut ennättävät avautua. Vartti riittää. Siinä ajassa voi keittää kaveriksi vaikka riisiä tai ohraa.

Intialainen linssikastike maistuu hyvältä sellaisenaankin, mutta jos haluaa vähän panostaa, aterian kylkeen voi mainiosti leipaista myös naanleipää. Kun vähän ennakoi ja tekee taikinan jo illalla jääkaappiin kohoamaan, paahtuvat leivät pannulla varsin vaivatta.


linssikastike

Intialainen linssikastike - ohje


1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
2 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
öljyä paistamiseen
1 rkl garam masalaa
1 tl jauhettua juustokuminaa
1 tl jauhettua korianteria
1 tl kurkumaa
1-2 rkl sriracha-chilikastiketta (tai chilijauhetta maun mukaan)
2 rkl tomaattipyreetä
2 dl paseerattua tomaattia
1 tlk (400 ml) kookosmaitoa
2 tl sokeria
1 tl suolaa
2 tlk (à 230 g) punaisia tai vihreitä linssejä

Lisäksi

keitettyä riisiä tai ohraa
tuoretta korianteria

  1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta inkivääri.
  2. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipuli läpikuultavaksi. Lisää valkosipuli ja inkivääri, paista vielä hetki.
  3. Lisää kuivamausteet sekä tomaattipyree ja chilikastike. Paista vielä minuutin verran. Lisää tomaattimurska ja kookosmaito, huuhdellut ja valutetut linssit sekä suola ja sokeri. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua hiljalleen välillä sekoitellen noin 15 minuuttia.
  4. Tarkista maku ja tarjoile linssikastike riisin tai ohran sekä tuoreen korianterin kera. 

2 kommenttia:

  1. Jos currya tekwe kuiva linsseistä niin pitääkö linssit keittää vedessä erikseen ja sitten lisätä vai keittyykö ne jos heittää suoraan sekaan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voit huuhdeltuina lisätä suoraan kastikkeeseen. Lisää vain nesteen määrää, esim. vettä ja keitä kunnes kypsiä :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...