maanantai 23. maaliskuuta 2020

Kattilalasagne - superhelppo lasagne valmistuu pannulla pikana

pannulasagne


Kattilalasagne on kaikessa yksinkertaisuudessaan nerokkuuden huippu. Yhden padan taktiikalla valmistuva kattilalasagne valmistuu puolessa tunnissa.

Kattilalasagne on ratkaisu kiireiseen arkeen. Perinteinen lasagne on herkkua, mutta vaatii ärsyttävän monta työvaihtetta. Nopea kattilalasagne on pika-apu akuuttiin lasagnen himoon. Kattilalasagne valmistuu paistinpannulla yhden vuoan taktiikalla. Kattilalasagnen valmistus vie puolisen tuntia eikä se välttämättä vaadi edes uunin lämmitystä tai vaivalloista juustokastikkeen valmistusta. Kuulostaa täydelliseltä, eikö?

Kattilalasagne - vinkit valmistukseen:


  • Voit käyttää proteiininlähteenä mitä tahansa kasviproteiinia tai vaikkapa kypsiä linssejä tai papuja. Next level vegejauhis, nyhtökaura ja härks ovat kaikki hyviksi havaittuja vaihtoehtoja. 
  • Myös tomaattikastikkeissa riittää valinnan varaa. Valmiisi maustettu pastakastike tuo oikotien onneen. Voit käyttää myös tavallista tomaattimurskaa. Lisää mausteita tarpeen ja makusi mukaan.
  • Varmista, että lasagnelevyt ovat tomattikastikkeen peitossa ja mahdollisimman irrallaan toisistaan. Näin ne kypsyvät varmimmin. 
  • Kattilalasagnen voi gratinoida uunissa grillivastuksen alla, mutta tämä ei ole välttämätöntä. Juusto sulaa myös liedellä kannen alla hauduttaen. 
  • Jos haluat annoksesta vegaanisen, valitse vegejuusto tai ripottele kattilalasagnen pinnalle esimerkiksi ravintohiivahiutaleita juuri ennen tarjoilua.

Ja tässä kattilalasagnen ohje, ole hyvä!

pannulasagne

Kattilalasagne - ohje


6 (täysjyvä)lasagnelevyä
1 pkt (noin 250 g) vegejauhista, nyhtökauraa, härkistä tms.
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
öljyä paistamiseen
1 tl paprikajauhetta
1/2 tl chilijauhetta
(ripaus suolaa)
1/2 tl jauhettua mustapippuria
1 rkl kuivattua oreganoa
1 tlk (400-500 g) valmista tomaattipastakastiketta (esim. yrtti- tai juustomaustettua)
2 dl vettä
1 dl kaurafraichea
1 dl juustoraastetta (tarvittaessa vegaanista)

  1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy laakealla paistinpannulla tai kasarissa ja kuullota sipuli läpikuultavaksi. Lisää valkosipulit ja vegejauhis. Jatka paistamista vielä hetki. 
  2. Lisää mausteet, kääntele sekaisin. Lisää myös tomaattikastike, vesi sekö kolmeen osaan pilkotut lasagnelevyt. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä kannen alla noin 10 minuuttia, kunnes lasagnelevyt ovat pehmenneet.
  3. Lusikoi kattilalasagnen joukkoon kaurafraichea nokareina. Ripottele pinnalle juustoraastetta. Kuumenna kannen alla vielä pari minuuttia niin, että juusto sulaa. Halutessasi voit gratinoida kattilalasagnen myös uunin grillivastuksen alla noin 5 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...