lauantai 28. maaliskuuta 2020

Vegaaniset vohvelit meksikolaisin täyttein

suolaiset vohvelit ja texmex-täytteet


Jätä kermavaahto ja mansikkahillo kaappiin ja lado vohveleiden päälle vaihteeksi suolaisia täytteitä. Vegaaniset vohvelit nautitaan meksikolaisvivahteisin herkuin.

Sain vohveliraudan joululahjaksi reilu vuosi sitten ja hetken ennätin epäillä unohtuisiko laite käyttämättömänä kaappiin pölyttymään. Mutta niin vain vohveleilla on herkuteltu kerta jos toinenkin.

Vohvelit ovat itse asiassa paitsi hyviä, myös mukavan sosiaalista syötävää. Kun pöytään kattaa sekä täytteet että kuuman vohveliraudan, jokainen voi paistaa itselleen rapean, lämpimän vohvelin ja koota päälle mieleisensä täytteet. Parhaalta vohvelit maistuvat ehdottomasti vastapaistettuina. Jäähtyneinä niistä tuppaa katoamaan rapeus ja sen myötä myös puolet herkullisuudesta.

Makeiden vohveleiden sijaan meillä on tykästytty erityisesti suolaisiin vohveleihin. Täytteitä on testailtu laidasta laitaan ja yhdeksi suosikeista on noussut meksikolaisvivahteiset höysteet: mausteista nyhtökauraa, tomaattisalsaa ja maissi-paputahnaa. Raaka-ainelista näyttää hengästyttävän pitkältä, mutta lisukkeet ovat nopeatekosia ja valmistuvat vohvelitaikinan turvotessa.

Kikhernejauhoilla rikastetut vohvelit ovat ruokaisia, herkullisia ja ihanan rapeita. Inspiraatio vohveleihin on napattu Chocochili-blogista, täytteet ovat täysin omaa käsialaa ja sopivat vohveleiden lisäksi myös esimerkiksi tortillalettujen väliin.

suolaiset vohvelit texmex-täytteet



Vohvelit meksikolaisin täyttein - ohje


Vegaaniset vohvelit

3 dl vehnäjauhoja
1 dl kikhernejauhoja
1 tl leivinjauhetta
4 dl vettä
1/2 tl suolaa
1 dl hienonnettua korianteria
vegaanista, paiston kestävää margariinia paistamiseen

Maissi-paputahna

100 g maissia (pakaste)
1 tlk (230 g) valkoisia papuja
1-2 rkl sriracha-chilikastiketta
1/2 tl paprikajauhetta
1/2 tl kurkumaa
1/2 tl jauhettua juustokuminaa
ripaus suolaa
noin 2 rkl rypsiöljyä

Tomaatti-paprikasalsa

250 g kirsikkatomaatteja
1 suippopaprika
1/4 punasipulista
1 punainen keskivahva chili
1/2 ruukku korianteria
1-2 rkl limetin mehua
ripaus suolaa

Texmex-nyhtökaura

1 pkt (250 g) nyhtökauraa tai härkistä
100 g maissia
öljyä paistamiseen
2 tl cajunmaustetta
1/2 tl juustokuminaa
1 rkl kuivattua oreganoa
2 rkl tomaattipyreetä
1/2 dl vettä

Lisäksi halutessasi:
avokadoa
korianteria
tuoretta chiliä hienonnettuna

  1. Vohvelitaikina: Sekoita kuivat aineet kulhossa. Lisää vesi ja hienonnettu korianteri. Sekoita tasaiseksi. Anna taikinan turvota täytteiden valmistuksen ajan.
  2. Maissi-paputahna: Valuta pavut, sulata maissit. Mittaa ainekset monitoimikoneeseen tai tehosekoittimeen. Aja tahnaksi. Tarkista maku. Siirrä syrjään odottamaan.
  3. Tomaatti-paprikasalsa: Kuutioi tomaatit ja paprika, hienonna chili, punasipuli ja korianteri. Mausta limetinmehulla ja ripauksella suolaa.
  4. Texmex-nyhtökaura: Kuumenna öljy pannulla, lisää nyhtökaura, maissit ja mausteet. Kääntele sekaisin. Lisää pannulle tomaattipyree ja vesi. Kuumenna ja anna hautua muutaman minuutin, kunnes vesi on imeytynyt nyhtökauraan.
  5. Vohveleiden kokoaminen: Kuumenna vohvelirauta. Sivele paistopinnat sulatetulla, paistonkestävällä margariinilla. Paista taikina vohveleiksi. Kokoa päälle täytteet. Viimeistele halutessasi avokadolla, korianterilla ja chiliviipaleilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...