lauantai 4. huhtikuuta 2020

Granola - rapea muromysli saa makua suklaasta ja banaanista


suklaagranola


Granola on kuin rapea muromysli. Sen maku uudistuu helposti hiutaleita, höysteitä ja mausteita vaihtamalla.

Tämän granolan juju on öljy-siirappiseoksen joukkoon muhennettu pantteribanaani, joka antaa granolaan paitsi makeutta, myös herkullisen kokkareisen koostumuksen. Mikä ihana tapa hyödyntää ylikypsät banaanit!

Granola - pari vinkkiä valmistukseen


  • Granola kärähtää nopeasti ja äkkiarvaamatta, tarkkaile siis sen paahtumista silmä kovana etenkin, jos uunisi sattuu olemaan erityisen tehokas.
  • Sekoita granolaa pari kertaa paahtamisen aikana, jotta se paahtuu tasaisesti.
  • Granola rapeutuu lopullisesti vasta jäähtyessään. Jätä se siis uuninpellille ja siirrä säilytysrasiaan vasta täysin jäähtyneenä. 
  • Sattumat, pähkinöitä lukuunottamatta kannattaa lisätä vasta jäähtyneen granolan joukkoon. Älä siis paahda niitä uunissa. 

Reseptiä ei tarvitse noudattaa kirjaimellisesti. Erilaisia kaapin perälle kertyneitä, pähkinä-, lese-, hiutale- ja kuivahedelmäpussukoita voi ja kannattaakin tyhjentää granolan sekaan.

Banaanilastujen lisäksi sekaan sopivat myös muut makeat sattumat. Todellinen luskusmysli valmistuu, kun rouhit jäähtyneen granolan joukkoon tummaa suklaata. Kookoslastutkin sopisivat varmasti mainiosti banaanilastujen, suklaan ja pähkinöiden makupariksi.

suklaagranola



Granola suklaalla ja banaanilla - ohje


4 dl kaurahiutaleita
1 dl auringonkukan ja/tai kurpitsansiemeniä
1 dl pähkinöitä (esim. hasselpähkinöitä) kevyesti rouhittuina
3/4 tl suolaa
1 tl vaniljasokeria
3 rkl tummaa sokeroimatonta kaakaojauhetta
3 rkl rypsiöljyä
3 rkl vaahterasiirappia
1 kypsä banaani

Lisäksi:
1-2 dl kuivattuja banaanilastuja (tai esimerkiksi kuivattuja taateleita paloiteltuna)
50 g tummaa suklaata roihittuna
  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  2. Sekoita kuivat aineet keskenään. Muussaa banaani toisessa kulhossa, lisää öljy ja vaahterasiirappi. Sekoita kuivien aineiden joukkoon. 
  3. Levitä granola leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille. Paahda 15-20 minuuttia välillä sekoitellen. Anna jäähtyä rauhassa. Granola rapeutuu vielä jäähtyessään.
  4. Lisää lopuksi haluamasi höysteet. Säilytä tiiviissä rasiassa.

2 kommenttia:

  1. Kuulostaa ja näyttää hurjan hyvältä! Laitanpa ohjeen talteen, tätä olisi mukavaa tehdä lahjaksikin. Kiitos!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Tämä on tosiaan hyvä lahjaidea. Ruokalahjat on niitä kaikkein parhaita :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...