lauantai 18. huhtikuuta 2020

Kimchinuudelit

kimchiwokki
Kimchinuudelit ovat kerrassaan koukuttavaa syötävää. Jos pidät korealaisesta makumaailmasta ja tuhdista chilin poltteesta, tämä ruoka on sinulle!

Kimchinuudelit on uusi ruokarakkauteni. Tuhdin mausteiset nuudeliwokit ovat muutenkin lempiruokaani paitsi tietysti makunsa, myös helppoutensa ja nopeutensa ansiosta. Tämä wokki mukailee korealaista makumaailmaa.

Oikeastaan otsikon nimi on hieman harhaan johtava, sillä aitoa kimchiä en tähän ruokaan käyttänyt. Rasilaisen chilillä maustettu hapankaali eli hapis-kimchi ajoi tässä ohjeessa perinteisesti kiinankaalista valmistetun kimchin virkaa. Hyvin toimi niinkin!

kimchiwokki
Valitsin chilikastikkeeksi korealaisen gochujang-chilitahnan. Käymisteitse valmistetussa chilitahnassa on chilisen poltteen lisäksi selvästi hapan maku, joka antaa ruoalle aidon korealaisen makuvivahteen.

Vaikeasta nimestään huolimatta gochujang-chilitahnaa löytyy hyvin varustettujen kauppojen maustetahnaosastolta. Tarvittaessa sen voi vaihtaa myös muuhun tuliseen chilitahnaan, kuten sambal oelek- tai sriracha-chilikastikkeeseen. Koska maustetahnojen tulisuudessa on eroja, kannattaa chilin määrä siinä tapauksessa säätää oman suun mukaan.

Psssst! Jos etsit lisää huikean hyviä nuudeliwokkeja, kurkkaa blogin arkistosta myös Hoisin-nuudeliwokki vegejauhiksella, Maapähkinä-tofuwokki ja paljon kehuja kerännyt nopea Beanit-nuudeliwokki. 

kimchiwokki


Kimchinuudelit - ohje


150 g (täysjyvävehnä)nuudeleita
200 g kimchiä (tai hapiskimchiä)
1 rasia (250 g) Beanit-suikaleita valkosipuli-yrtti
1 sipuli
öljyä paistamiseen
1 ruukku tuoretta korianteria

Kastike
2 rkl seesamöljyä
2 rkl soijakastiketta
1 rkl riisiviinietikkaa
1 rkl tummaa siirappia tai vaahterasiirappia
1 rkl gochujang-chilitahnaa (tai muuta haluamaasi tulista chilitahnaa)
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna

Lisäksi
paahdettuja seesaminsiemeniä

  1. Kuori ja hienonna sipuli. 
  2. Paista Beanit-suikaleet rapeiksi pannulla. Siirrä syrjään odottamaan. 
  3. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta siivilässä ja siirrä syrjään odottamaan.
  4. Sekoita kastikkeen ainekset yhteen. Siirrä syrjään odottamaan.
  5. Kuullota sipuli pannulla, nosta lämpöä ja lisää pannulle kimchi. Jatka paistamista muutama minuutti. Lisää nuudelit, kastike ja paistetut beanit-suikaleet. Paista muutama minuutti huolellisesti sekoitellen.
  6. Viimeistele kimchinuudelit tuoreella korianterilla ja paahdetuilla seesaminsiemenillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...