keskiviikko 1. huhtikuuta 2020

Meksikolainen papukastike

mausteinen papukastike
Meksikolainen papukastike valmistuu puolessa tunnissa ja maistuu niin nachojen kuin paahdettujen perunoiden tai bataattienkin kanssa.

Meksikolainen papukastike on yksi viime aikojen suosikkiruoistamme: mausteinen, muhkealla juustokuorrutteella kruunattu papukastike, jota on syöty niin nachojen, lohkoperunoiden kuin bataattiranskalaistenkin kanssa.

mausteinen papukastike


"Sairaan hyvää ruokaa! Saako syödä kaiken?" mies kysyi kieli pitkällä. Ja niin pannu nuoltiin tyhjäksi viimeistä kastikepisaraa myöten.

Meksikolainen papukastike on parasta, kun juustokuorrutteen viimeistelee uunissa grillivastuksen alla. Se kannattaa ehdottomasti tehdä, jos paahdat lisukkeeksi esimerkiksi lohkoperunoita (ja jos paistinpannusi kestää uunin lämpöä!). Muutoin uunin kuumentaminen pariksi minuutiksi on mielestäni turhaa. Juusto sulaa kyllä herkuksi myös kannen alla hauduttaen.

Jos haluat herkutella, tarjoa papukastikkeen ja lohkoperunoiden kanssa myös tomaattisalsaa sekä avokadoa tai guacamolea - tuoretta chiliä ja korianteria unohtamatta.

mausteinen papukastike

Meksikolainen papukastike - ohje


1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
öljyä paistamiseen
2 rkl tomaattipyreetä
1-2 rkl sriracha-chilikastiketta
1 tl savupaprikajauhetta
1 tl juustokuminaa
1 tl jauhettua korianteria
1 rkl oreganoa
1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
1/2 dl vettä
1 tlk (230 g) papuja (esim. mustapapuja tai kidneypapuja)
100 g maissia (pakaste)
3/4 tl suolaa
1 tl sokeria
2 dl juustoraastetta

Tarjoiluun esimerkiksi
nachoja, lohkoperunoita tai bataattiranskalaisia

  1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy pannulla. Kuullota sipulia viitisen minuuttia. Lisää valkosipulit ja paista vielä hetki. Kääntele joukkoon mausteet ja tomaattipyree. 
  2. Lisää tomaattimurska, vesi, pavut ja maissit. Mausta suolalla ja sokerilla. Anna kastikkeen muhia vartin verran.
  3. Kuorruta pinta juustoraasteella. Nosta pannu uuniin grillivastuksen alle noin viideksi minuutiksi, kunnes juusto sulaa. Jos paitinpannusi ei kestä uunia tai et viitsi kuumentaa uunia, laita kansi päälle ja anna kastikkeen muhia, kunnes juusto sulaa.
  4. Tarjoa maissi-papukastike esimerkiksi nachojen, lohkoperunoiden tai bataattiranskalaisten kera.

4 kommenttia:

  1. Tänne ilmestyy joka päivä niin mahtavan kuuloisia ohjeita, että ei oikein enää tiedä että mistä aloittaisin testauksen. <3
    Olen siirtynyt koko ajan enemmän ja enemmän kasvisruokiin ja pikkuhiljaa sitä huomaa, että koska olo on niin loistava, niin eipä sitä lihaa enää edes kaipaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos <3 Ja tuo on kyllä totta: hyvin kun maustaa ja huolehtii, että lautasella on muutakin kuin salaatinlehtiä, niin ei sitä lihaa tosiaan osaa lautaselleen enää kaivata :)

      Poista
  2. Todella hyvän kuulonen ohje, ja sulla on tosi herkulliset kuvat. Seuraan sua instassa, mutta onko sulla facebookissa sivuja?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Facebook-sivut on edelleen työn alla, mutta eiköhän nekin vielä valmistu :D

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...