keskiviikko 22. huhtikuuta 2020

Paahdettu tomaattikastike pastalle

tomaattikastike pastalle
Paahdettu tomaattikastike on heittämällä paras tomaattikastike, mitä pastan kanssa voi tarjota. Kokonaiset säilyketomaatit ja pitkä paahtaminen uunissa ovat avaimet onnistumiseen.

Paahdettu tomaattikastike on mukaelma Hanna Gullichsenin suositusta paahdetusta tomaattikeitosta. Jos et vielä tuota jumalaisen hyvää soppaa ole ennättänyt maistaa, tee se pikimmiten.

Keitto toimii vallan mainiosti myös pastakastikkeena, kunhan nesteen määrää vähentää. Toisin sanoen, jätä kasvisliemi lisäämättä ja pyöristä maku vain tilkalla kaurakermaa.

Meillä tätä paahdettua tomaattikastiketta on nautittu useimmiten vegepyöryköiden kera ja kaveriksi on keitetty pastaa. Lopputulos on niin hyvää, että kastike on kirjaimellisesti nuoltu lautasilta viimeistä pisaraa myöten. Ja seuraavana päivänä on paahdettu uusi satsi.

Paahdetussa tomaattikastikkeessa hurmaa paitsi maku, myös helppous. Kastike valmistuu lähes itsekseen. Säilyketomaatit kipataan vuokaan ja uuni hoitaa työt. Lopuksi tomsut mausteineen surautetaan sauvasekoittimella tasaiseksi. Aktiivista kokkausaikaa kuluu vaivaiset viisi minuuttia. Melko iisiä, eikö?

Valitse kastikkeeseen kokonaisia säilyketomaateja ja säästä murskat kaappiin muita ruokia varten. Itse suosin paahtamisessa laakeaa uunivuokaa, jolloin nestettä haihtuu uunissa enemmän. Siten kastike on entistä sakeampi ja maultaan tiiviimpi.

tomaattikastike pastalle

Paahdettu tomaattikastike - ohje


2 tlk (à 400 g) kokonaisia säilyketomaatteja
1/2 tl fenkolinsiemeniä
1/2 tl cayennepippuria
1/2 tl savustettua paprikajauhetta
1/2 tl suolaa
2 tl sokeria
1 dl kaurakermaa

  1. Kuumenna uuni 170 asteeseen. Kippaa säilyketomaatit laakeaan uunivuokaan. Pilko tomaatit pariin osaan terävällä veitsellä. Sekoita joukkoon fenkolinsiemenet. Nosta vuoka uuniin noin kahdeksi tunniksi. 
  2. Nosta vuoka uunista, kaada paahtuneet tomaatit nesteineen kattilaan. Lisää loput aineet ja surauta sauvasekoittimella tasaiseksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...