keskiviikko 8. huhtikuuta 2020

Valkosuklaa-oreokeksit

amerikkalaiset cookiet
Valkosuklaa-oreokeksit katoavat pelliltä pikavauhtia. Reunoilta rapeat, keskeltä sitkaat suklaahippukeksit valloittavat vaativimmankin herkkusuun.

"Herkkuja!" oli miehen ensimmäinen toive hänen jäätyään määrittelemättömäksi ajaksi etätöihin.

"Keksejä" oli miehen täsmennys tiedusteluani herkkujen tarkempaa määritelmää.

Koska blogistani löytyy jo ennestään (ainakin omaan makuuni) täydellinen keksiohje, en lähtenyt suuremmin kikkailemaan. Muokkasin vain hieman tuota hyväksi havaitsemaani ohjetta ja niin syntyivät muhkeat oreo-valkosuklaakeksit.

Täydelliset suklaahippucookiet ovat reunoilta rapeita ja keskeltä herkullisen sitkaita. Maku on aavistuksen kinuskinen ja sen verran makea että yksi (jättimäinen) keksi riittää tyydyttämään kovimmankin sokerihampaan kolotuksen.

Taikina on vegaaninen, mutta käyttämäni valkosuklaa sisälsi tällä erää maitojauhetta. Jos haluat kekseistä täysin kasviperäiset, vegaanista tummaa suklaata löytyy pienimpienkin markettien valikoimista ja se sopii mainiosti käytettäväksi valkosuklaan sijaan. Herkullista vaihtelua kekeihin saa myös vaihtamalla perinteiset oreo-keksit esimerkiksi mintun makuisiin.

amerikkalaiset cookiet


Valkosuklaa-oreokeksit - ohje


100 g vegaanista leivontamargariinia (esim. Sininen Keiju)
1 1/2 dl sokeria
1 1/2 dl fariinisokeria
3/4 dl rypsiöljyä
3/4 dl kaurajuomaa
4 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
1 tl suolaa
2 tl vaniljasokeria
100 g valkosuklaata rouhittuna
1/2 pkt (à 175 g) oreo-keksejä rouhittuna

  1. Kuumenna uuni 175 asteeseen.
  2. Vatkaa margariini ja sokerit sähkövatkaimella kuohkeiksi. Lisää rypsiöljy ja kaurajuoma. Sekoita. 
  3. Sekoita keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe, ruokasooda, suola ja vaniljasokeri. Lisää rasva-sokeriseoksen joukkoon nopeasti esimerkiksi puuhaarukalla sekoittaen. Vältä turhaa sekoittamista. 
  4. Kääntele lopuksi joukkoon rouhittu valkosuklaa sekä oreo-keksit. 
  5. Nostele taikinasta nokareita leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille. Litistä hieman haarukalla. Jätä reilusti leviämisvaraa.
  6. Paista noin 8-10 minuuttia, kunnes reunat ovat saaneet hieman väriä, mutta sisus on edelleen pehmeä. Keksit kovettuvat jäähtyessään.
  7. Anna keksien jäähtyä rauhassa ja nauti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...