maanantai 11. toukokuuta 2020

Muhammara - paahdettu paprikatahna

paprikatahna
Muhammara kuuluu Lähi-idän tahnasuosikkeihin. Paahdetuista paprikoista, saksanpähkinöistä ja mausteista pyöräytetty tahna vie kielen.

Muhammara on alkujaan syyrialainen paprikatahna, jota perinteisesti säväyttävät aleppon pippuri sekä granaattiomenasiirappi.

Minä tein paprikatahnasta suomalaiseen kotikeittiöön sopivan version. Jos et saa käsiisi harissaa, voi sen korvata chilijauheella. Kuivahtanut leipä saostaa tahnan sakeaksi. Meillä leipää jätetetään toisinaan tarkoituksella kuivahtamaan muhammaran kiilto silmissä.

Muhammara on ihan mielettömän hyvänmakuinen ja monipuolinen soossi. Se soveltuu erinomaisesti esimerkiksi leivän levitteeksi, kasvisten dippailuun sekä pyöryköiden, pitaleivän ja muiden tahnojen kera osaksi meze-pöytää. Muhammaraa kannattaa ehdittomasti kokeilla myös hampurilaisten välissä ja grilliruokien kaverina!

Psssst! Jos muhammata kuuluu sinunkin suosikkeihisi, kurkkaa blogin arkistosta myös ohjeet muhammarapastaan sekä muhammara-hummukseen.

paprikatahna

Muhammara - ohje


2 punaista paprikaa
2 viipaletta kuivahtanutta vaaleaa maalaisleipää
1 dl saksanpähkinöitä
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl sitruunamehua
1 rkl harissatahnaa
1/2 tl suolaa
1-2 valkosipulinkynttä

  1. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Vuoraa uuninpelti foliolla. 
  2. Halkaise paprikat, poista siemenkota. Aseta paprikat uuninpellille leikkuupinta alaspäin. Paahda uunin ylätasolla noin 20 minuuttia, kunnes kuori on reilusti mustunut.
  3. Sulje paprikat noin vartiksi muovipussiin tai tiiviiseen rasiaan. Poista sitten mustunut kuori ja leikkaa paprikat suikaleiksi.
  4. Leikkaa leivästä reunat (älä heitä roskiin vaan paahda esimerkiksi krutongeiksi!) ja leikkaa leipä kuutioiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
  5. Mittaa ainekset monitoimikoneeseen ja surauta tahnaksi. Tarkista maku.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...