lauantai 9. toukokuuta 2020

Tofucurry

tofukastike
Tofucurry solahtaa mutkattomasti suosikkiarkiruokien kategoriaan. Täyteläinen, täyttävä, helppo, nopea ja aivan mielettömän hyvän makuinen - tämä tofucurry täyttää kaikki mainitut kriteerit.

Tofucurry saattaa hyvinkin olla uusi arkiruokasuosikkisi. Raaka-aineta on vain kourallinen ja kaikki tarvittava saattaa löytyä jo valmiiksi keittiön kaapeistasi.

Mitä mausteisiin tulee, usein aasialaisissa kastikkeissa enemmän on enemmän. Tällä kertaa pidin mausteiden määrän kuitenkin varsin maltillisena. Luottokolmikon eli valkosipulin, inkiväärin ja chilin lisäksi syvyyttä makuun tuo garam masala. Toki suolaa, sokeria ja sitruunaa lisätään makua tasapainottamaan. Niitä kannattaa lisätä kastikkeeseen oman maun mukaan kastiketta rauhassa maistellen.

Täyteläisyyttä makuun tuo kookoskerma. Jos se ei kuulu suosikkeihin, kaurakerma on varsin kelpo korvaaja.

Tofucurry on hyvää myös seuraavana päivänä uudelleen lämmitettynä. Mausteet tekeytyvät levättyään yön yli, joten jos maku on kovin mausteinen, voit pehmentää sitä nokareella paksua gurttia tai kaurafraichea.

Jos etsit enemmänkin makaua arkiruokaasi, kurkkaa blogin arkistosta myös Intialainen curry x 10

tofukastike

Tofucurry - ohje


1-2 pkt (noin 400 g tofua)
öljyä
2 rkl soijakastiketta
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
1 rkl inkivääriä
1 rkl garam masalaa
1 pkt (400 g) tomaattimurskaa
1 rkl sriracha-chilikastiketta (tai esim. chilijauhetta maun mukaan)
1 pkt (200 g) kookoskermaa
1/2 tl suolaa
1 rkl sitruunamehua
1 tl sokeria

  1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta inkivääri. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipuleita sekä inkivääriä muutama minuutti. Lisää garam masala ja paista vielä pari minuuttia. 
  2. Lisää pannulle tomaattimurska ja chilikastike. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua hiljalleen kannen alla noin 15 minuuttia.
  3. Paista tofu kastikkeen hautuessa. Painele tofun pinta kuivaksi, leikkaa kuutioiksi ja paahda kuivalla pannulla, kunnes neste alkaa haihtua tofun sisältä. Nosta lämpöä ja lisää pannulle öljyä. Jatka paistamista, kunnes tofu rapeutuu. Siirrä pannu levyltä ja lisää soijakastike. Sekoita niin, että soijakastike imeytyy tasaisesti tofukuutioihin. 
  4. Sekoita kastikkeen joukkoon kookoskerma, suola, sokeri ja sitruunamehu sekä paistetut tofukuutiot. Tarkista maku.
  5. Tarjoa tofucurry esimerkiksi keitetyn riisin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...