Tofunugetit valmistuvat ihanan helposti. Tärkeää on kuivata tofu huolellisesti, jotta koostumus on napakka ja rapea.
Rapsakka pinta valmistuu tuplapaneroinnilla. Kasta tofupalat ensin vehnäjauho-vesiseokseen ja pyöräytä sitten korppujauhoissa.
Panerointiin suosittelen pankojauhoja eli japanilaisia korppujauhoja. Pankojauhot ovat rakenteeltaan karkeampia sekä kooltaan suurempia kuin tavalliset korppujauhot. Juuri siksi panerointipinnasta tulee ilmava, kevyt ja herkullisen rapea.
Mausteissa ei kannata nuukailla. Käytä marinoitua tofua ja ripottele mausteita molempiin panerointikerroksiin - siis sekä vehnä- että korppujauhojen joukkoon. Näin paksu kuorrute on sekä rapea että maukas.
Tofunugetit ovat parasta sormin syötynä. Tarjoa kaverina lohkoperunoita ja pyöräytä dipiksi vaikka maukas majoneesikastike.
VINKKI: Voit korvata tofun kaurapalalla. Kokeile tofunugetteja myös tortillojen ja tacojen välissä.
Tofunugetit - ohje
300 g marinoitua tofua
Vehnäjauhoseos
1 dl vehnäjauhoja1/4 tl cayennepippuria
1/2 tl sipulijauhetta
1/2 tl valkosipulijauhetta
1/4 tl suolaa
1 dl vettä
Pankojauhoseos
noin 1 dl pankojauhoja1/4 tl cayennepippuria
1/2 tl sipulijauhetta
1/2 tl valkosipulijauhetta
1/4 tl suolaa
- Kuumenna uuni 200 asteeseen.
- Sekoita vehnäjauhot ja mausteet. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi. Lisää vettä tarvittaessa. Koostumuksen tulisi olla juokseva, mutta kuitenkin en verran jähmeä, että se tarttuu hyvin tofun pintaan.
- Sekoita pankojauhot ja mausteet toisessa kulhossa tai laakealla lautasella.
- Viipaloi tofu noin 1,5 cm viipaleiksi. Kuivaa tofun pinta huolella. Leikkaa sormen paksuisiksi puikoiksi.
- Kasta tofupuikot ensin vehnäjauho-vesiseoksessa ja pyöräytä sitten pankojauhoissa. Asettele tofunugetit leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille.
- Paahda tofunugetteja 15 minuuttia, käännä ja paista toiset 15 minuuttia.
- Tarjoa tofunugetit esimerkiksi valkosipulilla maustetun majoneesikastikkeen kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti