keskiviikko 20. toukokuuta 2020

Tortellinivuoka

pastavuoka


Tortellinivuoka pelastaa kiireisen arjen ruokapulman. Tarvitset kolme raaka-ainetta ja kolme minuuttia aktiivista kokkausaikaa.

Tortellinivuoka sujahtaa täydellisesti arjen pelastajat -kategoriaan. Bongasin ohjeen muistaakseni ensi kertaa Soppa365-sivustolta ja sen jälkeen ruoka on noussut esiin useissa eri yhteyksissä. Omassa versiossani on kolme raaka-ainetta ja roppakaupalla juustoa.

pastavuoka


Kun kiire painaa päälle ja nälkä kurnii vatsassa, nopeat ja superhelpot reseptit ovat enemmän kuin tarpeen. Tortellinivuoka valmistuu lähes itsekseen ja on pöydässä puolessa tunnissa. Sen ennättää siis mainiosti tehdä työpäivän tai muiden askareiden lomassa tai vaikka kiukkunälän yllättäessä.

Tortellineja ei tarvitse erikseen keittää, ne kypsyvät kuumassa tomaattikastikkeessa itsekseen. Ruokaa on helppo tuunata maun mukaan. Välttämättömiä raaka-aineita on vain kolme: tortellinit, mozzarella ja valmis pastakastike.

Minä lisäsin kastikkeen joukkoon tuoretta basilikaa ja pinnalle muutaman nokareen pestokastiketta. Aurinkokuivattuja tomaattejakin olisin saattanut sujauttaa sekaan, jos niitä jääkaapin perältä olisi löytynyt. Mozzarellajuuston voi halutessaan vaihtaa vaikka fetaan ja tortellineiksi sekä pastakastikkeeksi valita omat suosikit. Pinaatti-juustotäytteiset pastanyytit ja parmesaaninmakuinen tomaattikastike ovat omia lemppareitani.

Parasta tortellinivuoka on tulikuumana, kun juusto on vielä herkullisen venyvää.

Pssst! Kurkkaa blogin arkistosta myös muut blogin tortelliniherkut:pastavuoka

Tortellinivuoka - ohje


2 pkt (yht. 500 g) tortellineja (esim. pinaatti-juustotäytteisiä)
2 tlk (yht. 800 g) valmista pastakastiketta (esim. basilika tai parmesaani)
2 pkt (yht. 250 g) mozzarellajuustoa

Lisäksi halutessasi:

1 dl tuoretta basilikaa hienonnettuna
n. 3 rkl pestokastiketta

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. 
  2. Sekoita tortellinit, pastakastike ja 125 g mozzarellajuustoa (sekä halutessasi hienonnettu basilika) uunivuoassa. Paista 15 minuuttia. 
  3. Nosta vuoka uunista, sekoita ja revi päälle 125 g mozzarellaa. Lisää pestokastike nokareina vuoan pinnalle. Paista vielä 15 minuuttia, kunnes juusto on sulanut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...