keskiviikko 27. toukokuuta 2020

Vegaaninen pasta carbonara

pasta carbonara


Vegaaninen pasta carbonara vie kielen! Usko pois, tämä on pasta, jota teet taatusti toistekin!

Vegaaninen pasta carbonara kuulostaa äkkiseltään lähes absurdilta. Perinteisesti klassikkopasta sisältää pekonia, kananmunia, kermaa sekä ronskisti parmesaanijuustoa. Vegaanisessa versiossa ei luonnollisesti ole mitään edellä mainituista, mutta silti maussa on tuttua savuisuutta ja herkullista umamisuutta.

Tämä vegaaninen pasta carbonara tehdään helsinkiläisen Magu-ravintolan ohjeen mukaan. Ohjeen bongasin vastikään ilmestyneestä Glorian ruoka&viini -lehdestä ja ruokaa on jo ennätetty kokata tässä keittiössä kerta jos toinenkin.

Noudatin alkuperäistä ohjetta lähes kirjaimellisesti. Vain tomaattien marinoinnissa vedin hieman mutkia suoraksi. Omassa keittiössäni tomaatit marinoituivat tunnin sijaan vain vartin verran. Näin vegecarbonara valmistui puolessa tunnissa ja sujahti sulavasti arjen nopeat -kategoriaan.

Kastike valmistuu pastan kiehuessa. Tosin sipulin kuullottamisessa kannattaa olla tarkka. Paista sipuli rauhassa raukeaksi lempeällä lämmöllä. Näin saat makuun syvyyttä eikä raa'an tai palaneen sipulin maku ole pilaamassa annosta.

Vinkki: Satsaa laadukkaaseen pastaan ja keitä se sopivasti al dente. Jos kaipaat annokseen proteiinia, lisää pastan joukkoon esimerkiksi rapeaksi paistettuja savutofukuutioita.

Pssst! Jos etsit arkeesi lisää maukkaita ja nopeita pastaruokia kurkkaa blogin arkistosta myös 5 x nopea pasta - kaikki max 30 min.

pasta carbonara



Vegaaninen pasta carbonara - ohje


200 g laadukasta pastaa
1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja suikaloituna
1/2 dl soijakastiketta
1/2 dl vettä
1 rkl savuaromia
1 sipuli
3 valkosipulin kynttä
öljyä paistamiseen
1 tl vehnäjauhoja
2 1/2 dl kaurakermaa
1/2 dl ravintohiivahiutaleita
1/2 tl mustapippuria myllystä
1 nippu ruohosipulia

Lisäksi halutessasi

paistettua savutofua
vegaanista parmesaanijuustoa

  1. Valuta aurinkokuivatut tomaatit öljymarinadista, suikaloi ja laita kulhoon. Mittaa joukkoon soijakastike, vesi ja savuaromi. Anna marinoitua tunnin verran tai vähintään 15 minuuttia.
  2. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan al dente.
  3. Pastan kiehuessa kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipuli rauhassa raukeaksi. Lisää valkosipulit ja paista vielä hetki. Sekoita joukkoon vehnäjauhot.
  4. Valuta kaurakerma sipuleiden joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
  5. Ota 2 rkl tomaattien marinadia talteen ja lisää se pannulle. Valuta tomaatit siivilässä ja lisää kastikkeen joukkoon yhdessä ravintohiivahiutaleiden kanssa.
  6. Mausta kastike mustapippurilla.
  7. Valuta pasta siivilässä ja laita takaisin kattilaan. Sekoita kastike huolellisesti pastan joukkoon. Silppua päälle ruohosipulia. Viimeistele halutessasi vegaanisella parmesaanilla.
  8. Tarjoa vegaaninen pasta carbonara heti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...