keskiviikko 10. kesäkuuta 2020

Oreokakku - vegaaninen juustokakku ilman liivatetta

vegaaninen oreokakku ilman liivatetta


Juustokakku ilma liivatetta - onnistuuko? Toki! Oreokakku on vegaaninen juustokakku, joka onnistuu vaikket jauhopeukalo olisikaan.

Vegaaninen juustokakku valmistuu helposti ja nopeasti. Poimi ohje ja varaudu siihen, että oreokakku katoaa lautaselta viimeistä murua myöten.

Vegaaninen juustokakku ilman liivatetta hyytyy suklaan avulla


Juustokakku on monen lemppari ja varma valinta tilanteeseen kuin tilanteeseen. Liivatteen kanssa väkertäminen voi kuitenkin aiheuttaa jopa pelonsekaisia tunteita eikä eläinperäinen liivate edes sovellu käytettäväksi, mikäli kakun haluaa sopivan myös vegaaniseen ruokavalioon.

Jos liivatteen lisäksi haluaa välttää myös kasviperäisten hyydykeaineiden eli agar-agarin ja Vegegelin kanssa näpertämisen, tässä juustokakku, jonka ohje kannattaa poimia talteen.

Oreokakku on vegaaninen juustokakku ilman liivatetta! Kyllä vain! Sen jekku on sekoittaa joukkoon sulatettua suklaata, joka jääkaapissa jäähtyessään hyydyttää täytteen kiinteään olomuotoon. Vegaaninen juustokakku on koostumukseltaan pehmeä ja vaahtomainen. Ja entä maku? Se on petollisen hyvä!

Maun lisäksi oreokakussa hurmaa valmistuksen helppous. Vegaaninen juustokakku onnistuu varmasti tumpelommaltakin leipurilta. Voit jättää uunin lämmittämättä ja unohtaa kattilat kaappeihin. Tarvitset sähkövatkaimen, pari kippoa sekoitukseen ja suklaan sulattamiseen sekä leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan.

Ja mikä parasta, kun juustokakku laitetaan uunin sijasta jääkaappiin jähmettymään, ei edes kakun kypsyyttä tarvitse arvailla.

Tuunaa mausteita, höysteitä ja koristeita - saat sopivan juustokakun joka tilanteeseen


Leivoin oreokakun pieneen, halkaisijaltaan 20 cm kokoiseen irtopohjavuokaan. Siten juustokakku kohosi korkeuksiin ja oli näyttävä tarjottava jo ihan sellaisenaan ilman kummempaa koristelua. Sinä voit halutessasi käyttää myös suurempaa kakkuvuokaa. Vaikka kakku jää siten hieman matalammaksi, on maku ihan yhtä hyvä.

Lisäsin oreokakun pinnalle koristeeksi muutaman mansikan. Yhtä hyvin leivonnaisen voi koristella syötävillä kukilla, muutamalla oreokeksillä tai sulatetusta suklaasta valmistetuilla suklaaraidoilla.

Uutta jujua vegaaniseen juustokakkuun saa paitsi koristeiden avulla, myös mausteita ja keksejä vaihtamalla. Helppo tapa saada kakkuun vaihtelua, on vaihtaa perinteiset oreokeksit esimerkiksi mintun tai mansikan makuisiin.

Oreon sijaan pohjassa voi kokeilla myös perinteisiä Digestive-keksejä, kaurakeksejä tai joulun aikaan vaikkapa pipareita, ja maustaa myös täytteen maun mukaan teemaan sopivaksi. Useimmat Digestive-keksit sopivat vegaaniseen ruokavalioon ja vegaanisten kaurakeksienkin valikoima on kiitettävän kattava.

Jos käytät muita kuin täytekeksejä, lisää hieman sulatetun margariinin määrää, sillä täytekeksien tahmainen täyte pitää keksimurun tukevasti koossa.

Oreoiden sijaan kakun täytteeseen voi sulattaa omaa lempparisuklaata. Jos vegaanisuus ei ole välttämätön vaade, miltä kuulostaisi esimerkiksi Pätkis- tai Geishasuklaajuustokakku. Jos haluat kakusta täysin vegaanisen, vegaanisten suklaiden valikoiman voi tarkistaa esimerkiksi vegaanituotteet.fi -sivustolta.

Oreokakku eli vegaaninen juustokakku - ohje


Pohja:

200 g oreo-keksejä (tavallisia tai esim. mintun makuisia)
50 g vegaanista margariinia (esim. sininen Keiju)

Täyte:

2 1/2 dl soija- tai kauravispiä
300 g kasvipohjaista tuorejuustoa
200 g (vegaanista) valkosuklaata
100 g oreo-keksejä (tavallisia tai esim. mintun makuisia)
1 tl vaniljasokeria

  1. Pingota leivinpaperi halkaisijaltaan noin 20 cm kokoisen irtopohjavuoan pohjalle.
  2. Murskaa 200 g oreo-keksejä monitoimikoneessa tai pussissa kaulimen avulla murskaksi. Sulata margariini ja sekoita keksimurun joukkoon. Painele keksimurska leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle tiiviiksi, tasaiseksi kerrokseksi.
  3. Leikkaa 100 g oreo-keksejä veitsen avulla rouheeksi. Sulata valkosuklaa mikrossa tai vesihauteessa.
  4. Vatkaa soijavispi sähkövatkaimella vaahdoksi. Sekoita joukkoon tuorejuusto, sulatettu valkosuklaa ja vaniljasokeri. Kääntele lopuksi joukkoon oreokeksimurut.
  5. Kaada täyte kakkuvuokaan keksipohjan pälle. Anna jähmettyä jääkaapissa seuraavaan päivään. 
  6. Koristele oreokakku esimerkiksi mansikoilla tai oreokekseillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...