lauantai 6. helmikuuta 2021

Bataatti-soijarouhecurry

soijarouhecurry

Bataatti-soijarouhecurry on kaikkea, mitä arkiruoalta osaa kaivata: helppo, hyvä ja halpa vegaaniruoka maistuu ihanalta myös viikonloppuna naanleivän kera.

Pakkaspäivän paras ruoka on mielestäni joko kuuma keitto tai mausteinen, muheva curry. Tässä ohje jälkimmäiseen.

Bataatti-soijarouhecurry on varsin simppeli arkiruoka. Sen raaka-aineluettelo vaikuttaa vaatimattomalta, mutta maku yllättää. Makean bataatin, ärhäkän chilin ja pehmeän kookoksen maku on vertaansa vailla. 

Valmistus on helppoa. Ensin kuullotetaan sipulit, inkivääri ja chili. Sitten lisätään bataattikuutiot ja kuivamausteet, seuraavaksi paseerattu tomaatti ja aivan lopuksi kookoskerma, suola sekä soijarouhe, jossa piilee tämän curryn juju.

Kasvisten pilkkomisen, kuullottamisen ja kypsymisen vuoksi ruoka ei ole ihan vartissa tarjoiluvalmis, mutta aivan varmasti alta tunnissa. Ensin kannattaa hienontaa sipulit, chili sekä inkivääri ja antaa niiden pehmetä pannulla sillä välin, kun isket bataatin kimppuun. Näin hyödynnät ajan, jonka sipuleiden kuullotus vaatii.

soijarouhecurry

Kuten jo paljastin, tämän muhevan curryn juju piilee soijarouheessa. Sitä ei paisteta tai turvoteta etukäteen, vaan lisätään kastikkeeseen sellaisenaan valmistuksen loppuvaiheessa. Soijarouhe imee maukasta kastiketta hyvin, mutta sitä ei kannata haudutella kastikkeen joukossa kuin muutama minuutti. Muuten curry tukevoituu liikaa.

Me syömme bataatti-soijarouhecurryn arkena basmatiriisin kera, mutta viikonloppuna kylkeen kannattaa leipoa myös naanleipää, jolla viimeistekin kastikepisarat saa kaavittua lautaselta talteen.

Ohjeen curryyn nappasin Soppa365-sivustolta ja se on taitavan Suvi Rüsterin käsialaa.

soijarouhecurry


Bataatti-soijarouhecurry - ohje


1 keskikokoinen bataatti
1 sipuli
4 valkosipulinkynttä
2 rkl inkivääriä raastettuna
1 punainen keskivahva chili
öljyä paistamiseen
1 tl garam masalaa
1 tl kurkumaa
1 tlk (500 g) paseerattua tomaattia
n. 1 dl vettä tomaattitölkin huuhteluun
2 tl sokeria
2 1/2 dl kookoskermaa
1 tl suolaa
1 1/2 dl soijarouhetta

Tarjoiluun
keitettyä basmatiriisiä ja/tai naanleipää

  1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Raasta inkivääri ja hienonna chili. 
  2. Kuumenna öljy pannulla. Kuullota sipulit, inkivääri ja chili raukeiksi. Kuori ja kuutioi sillä välin bataatti. Lisää pannulle bataattikuutiot ja mausteet. Paista sekoitellen vielä pari minuuttia. 
  3. Sekoita joukkoon paseerattu tomaatti. Huuhtele tölkki vedellä ja lisää pannulle. Mausta sokerilla. Kuumenna kastike kiehuvaksi ja hauduta kannen alla noin 15-20 minuuttia, kunnes bataatti on pehmennyt. 
  4. Sekoita joukkoon kookoskerma, suola sekä soijarouhe. Anna curryn muhia vielä viitisen minuuttia.
  5. Tarjoa bataatti-soijarouhecurry keitetyn riisin ja/tai naanleivän kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...