maanantai 15. helmikuuta 2021

Pastavuoka

pastavuoka



Pastavuoka on arjen aatelinen. Yhdellä uunin lämmityksellä valmistuu ruokaa seuraavaksikin päiväksi.

Rakastan erilaisia pastaruokia, eikä pastavuoka ole tästä poikkeus. Toisin kuin muut pastaruoat, tätä viitsii tehdä kerralla isommankin satsin. Keitetty pasta on parasta tuoreeltaan, mutta pastavuoka kestää myös uudelleen lämmityksen.

Pastavuoasta on monta versiota. Blogistani löytyy jo ennestään vegechorizon tulistuttama chorizo-pastavuoka sekä ilman pastan keittämistä valmistuva helppo beanit-pastavuoka

Tähän pastavuokaan lisäsin erehdyttävästi broileria muistuttavia Hälsans Kökin fileesuikaleita, jotka ovat muuten kerrassaan koukuttavia myös yhdessä suosikkipastoistani, vegaanisessa pollo limonellossa. Jos et vielä tuota jumalaista kerman pehmentämää sitruunapastaa ole ennättänyt maistamaan, nyt viimeistään on aika lisätä se arkiruokalistalle.

Tämä pastavuoka ei valmistu aivan yhtä helposti kuin yhdeksi arjen suosikeikseni noussut tortellinivuoka, mutta varsin vaivattomasti siitä huolimatta. Keitetty pasta, pannulla pehmennetyt kasvikset ja ruskistetut fileesuikaleet sekä tomaattinen kermakastike sekoitetaan uunivuoassa makoisaksi kokonaisuudeksi ja kruunataan vielä juustoraasteella. Jos haluat annoksesta vegaanisen, vaihda tavallinen juusto vegaaniseen. 

Lykkää vuoka lopuksi vielä 225-asteiseen uuniin ja anna ruoan muhia, kunnes juusto on somasti ruskistunut ja päällimmäiset pastat ovat hieman tummuneet. Aavistuksen reunoilta rapeutuneet pastat ovat ainakin omasta mielestäni tämän kaltaisissa vuokaruoissa parasta. 

Pastana käytin Rummon simpukan muotoista Conchiglie Rigate pastaa. Lämmin suositus tälle pastalle, mutta voit toki käyttää sitä pastaa, mitä kaapistasi löydät. 

pastavuoka


Pastavuoka - ohje


300 g kuviopastaa (käytin Rummo Conchiglie Rigate)
1 pkt (320 g) Hälsans kök -fileesuikaleita
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
1 punainen paprika
öljyä paistamiseen
120 g tomaattipyreetä
1 tlk (2 1/2 dl) kaurakermaa
2 tl paprikajauhetta
1 rkl kuivattua oreganoa
1/2 tl cayennepippuria
1 1/2 tl suolaa
150 g (vegaanista) juustoraastetta

  1. Keitä pasta reilusti suolalla maustetussa vedessä napakan kypsäksi.
  2. Kuumenna öljy pannulla. Lisää fileesuikaleet pannulle sulamaan.
  3. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuutioi paprika.
  4. Lisää kasvikset pannulle pehmenemään fileesuikaleiden sekaan. Paista kaikessa rauhassa välillä sekoitellen. Lisää tomaattipyree ja kaurakerma. Mausta paprikajauheella, kuivatulla oreganolla, cayennepippurilla ja suolalla. Sekoita tasaiseksi.
  5. Kaada pasta laakeaan uunivuokaan. Sekoita joukkoon kasvikset ja fileesuikaleet. Ripottele päälle juustoraaste.
  6. Paista pastavuoka 225 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes juusto on sulanut.

2 kommenttia:

  1. Voiko tehdä kuivatuista soijasuikaleista?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka! Kuivattuja soijasuikaleita en ole tähän kokeillut, mutta miksipäs ei niistäkin onnistuisi. Esikäsittele vain pakkauksen ohjeen mukaan.

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...