sunnuntai 6. kesäkuuta 2021

Hummusplatter eli hummuslautanen

hummuslautanen



Hummuspaltter on rentoa sormisyötävää. Kasaa pehmeän hummuksen päälle paistettuja kasviksia ja rapeita kikherneitä. Nauti nachojen kera! 

Hummusplatter on vastaus, kun mieli halajaa samaan aikaan jotain tavallista parempaa, mutta silti raikasta ja ruokaisaa. 

Kaikessa yksinkertaisuudessaan hummusplatter pitää sisällälän hummusta, joka päällystetään yltäkylläisesti erilaisilla höysteillä: paistetuilla kasviksilla, rapeilla kikherneillä ja makeilla kirsikkatomaateilla. Koko komeus nautitaan itse tehtyjen (tai laiskana päivänä kaupasta valmiina ostettujen) nachojen kera. 

Rapeat nachot on helppo ja nopea valmistaa itse. Ne voi tehdä tortillaletuista, pitaleivistä tai vastikään markkinoille tulleesta ruotsalaisesta ohutleivästä eli Libabrödistä. Leivät (tai tortillaletut) saksitaan mieluisan kokoisiksi paloiksi ja paistetaan pannulla tai vaikkapa uunissa rapsakoiksi. Pintaan ripaus suolaa ja valmista tuli! Ole kuitenkin tarkkana: paista nachot väljästi yhdessä kerroksessa siten, että jokainen leipäpala on kokonaan kosketuksissa joko kuuman uuninpellin tai paistinpannun kanssa. Näin ne rapeutuvat herkullisiksi.

Sormin syötävä hummusplatter on mitä mainiointa illanistujaisten ruokaa, mutta sopii mainiosti myös leppoisalle viikonloppubrunssille tai tavallisen arki-illan herkutteluun. Valmistus saattaa vaikuttaa vaivalloiselta, mutta koko annos valmistuu alta puolen tunnin.

Valmistusta nopeuttaa, kun vetelee mutkia reilusti suoraksi: osta hummus valmiina ja turvaudu tarvittaessa myös kaupan valmisnacoihin. Kasviksia kannattaa kuullottaa vain sen verran, että ne hieman pehmenevät, mutta säilyttävät edelleen mukavan rapsakan purutuntuman. Makeat kirsikkatomaatit ja tuore lehtipersilja kruunaavat annoksen mukavan raikkaaksi.

hummussalaatti


Hummusplatter eli hummuslautanen  - ohje


1 pkt (225 g) hummusta
1 rs (250 g) kirsikkatomaatteja kuutioituna
1/2 ruukkua lehtipersiljaa hienonnettuna

Paistetut kasvikset

1 keskikokoinen kesäkurpitsa
1 punainen paprika
öljyä paistamiseen
1/2 tl suolaa
1/2 tl valkosipulijauhetta

Paistetut kikherneet

1 tlk (230 g) kikherneitä
öljyä paistamiseen
1/4 tl suolaa
1/2 tl jauhettua juustokuminaa
1/4 tl chilijauhetta

Itse tehdyt nachot

1 Libabröd (tai esim. 2 pitaleipää tai tortillalettua)
öljyä paistamiseen
1/4 tl suolaa

  1. Paloittele kesäkurpitsa ja paprika pienehköiksi kuutioiksi. Kuumenna öljy pannulla. Paista kasviksia noin 5 minuuttia, kunnes kasvikset hieman pehmenevät, mutta niissä on edelleen purutuntumaa. Mausta maun mukaan suolalla ja valkosipulijauheella. Siirrä syrjään odottamaan
  2. Huuhtele ja valuta kikherneet siivilässä. Lisää pannulle tarvittaessa tilkka öljyä. Paista kikherneet rapeaksi. Tähän menee muutama minuutti. Lisää mausteet ja paista vielä minuutin verran. Siirrä syrjään odottamaan.
  3. Leikkaa Libabröd (tai pitaleivät) nachon kokoisiksi paloiksi. Kuumenna pannulla tilkka öljyä. Paista leipäpalat rapeiksi muutamassa erässä. Mausta ripauksella suolaa. 
  4. Kokoa hummusplatter: Levitä hummus laakealle vadille. Lusikoi päälle paistetut kasvikset, rapeat kikherneet ja kuutioidut kirsikkatomaatit. Viimeistele hienonnetulla lehtipersiljalla. Tarjoa hummusplatter itse tehtyjen nachojen kera. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...