keskiviikko 21. heinäkuuta 2021

Hummuspastasalaatti

hummuspasta


Hummuspastasalaatti on nopea tehdä. Voit hyödyntää valmista hummusta, muut raaka-aineet ennättää valmistella pastan kiehuessa.

Kesähelteiden aikaan olen elänyt lähinnä salaateilla, joita olen nautiskellut joko sisäpihan puutarhakeinussa tai pakannut eväsrasiaan mukaan puistoon vietäväksi. Pastasalaatit ovat erityisen hyviä salaatteja piknikille vietäväksi. Vakkaripastasalaattini sisältää pestossa pyöräytettyä pastaa, papuja ja fetajuustoa sekä tietysti reilusti raikkaita kasviksia. 

Kun helteet jatkuvat viikosta toiseen, kaipaa suosikkisalaattikin rinnalleen uusia makuja. Hummuspastasalaatti syntyi vähän puoli vahingossa haarukoidessani kuvausten jäljiltä kylmenemään ehtinyttä hummuspastaa.

Kermainen hummus eli kikhernetahna kaipasi rinnalleen sekä pientä potkua että mukavaa raikkautta. Tulisuutta löytyy rapeaksi paistetuista kikherneistä, jotka oman maun mukaan voi maustaa tulisella chilijauheella ärhäköiksi tai lempeän mausteisiksi. Raikas elementti syntyy tuoreista kirsikkatomaateista sekä lehtipersiljasta, jota kannattaa hienontaa joukkoon surutta koko puskallinen. Aurinkokuivatut tomaatit tuovat makuun mukavaa suolaisuutta ja happamuutta. 

Hummuspastasalaatin pyöräyttää pöytään tai eväsrasiaan puolessa tunnissa. Valmis hummus nopeuttaa mukavasti salaatin valmistusta, mutta kikhernetahnan pyöräyttää toki muun kokkailun ohessa näppärästi myös itse. 

Kikherneitä paistaessa kannattaa muuten olla varovainen. Ne saattavat saada aikaan yllättävää sotkua ja vahinkoa innostuessaan poksumaan ja räjähtelemään. Huuhtele kikherneet siivilässä, kuivaa sitten puhtaaseen keittiöpyyhkeeseen ja paista vasta sitten pannulla rapeiksi. Näin oman kokemukseni mukaan minimoit poksumisvaaran.

Pssst! Jos kaipaat lisää ideoita ruokaisien salaattien koostamiseen, kurkkaa insipraatiota tästä koosteesta.

hummuspasta

Hummuspastasalaatti  - ohje


200 g pastaa (esim. Rummon täysjyväfusilli)
1 prk (225 g) valmista hummusta
1 keskikokoinen kesäkurpitsa
1 punainen paprika
öljyä paistamiseen
1/2 tl suolaa
n. 10 aurinkokuivattua tomaattia
1 rs (250 g) kirsikkatomaatteja
1 ruukku lehtipersiljaa

Paistetut kikherneet

1 tlk (230 g) kikherneitä
öljyä paistamiseen
1/2 tl jauhettua juustokuminaa
1/4 tl tulista chilijauhetta
1/2 tl suolaa
  1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan 'al dente'. Huuhtele pasta siivilässä kylmässä vedessä ja valuta huolellisesti. Sekoita joukkoon hummus.
  2. Kuutioi kesäkurpitsa ja paprika. Kuumenna öljy pannulla ja paista kasvikset napakan kypsäksi. Siirrä syrjään odottamaan.
  3. Huuhtele ja valuta kikherneet. Lisää pannulle öljyä, paista kikherneitä muutama minuutti. Lisää mausteet ja jatka paistamista vielä pari minuuttia. 
  4. Suikaloi aurinkokuivatut tomaatit, puolita kirsikkatomaatit ja hienonna lehtipersilja. 
  5. Sekoita salaatin ainekset yhteen. Tarkista maku ja mausta hummuspastasalaatti tarvittaessa suolalla ja pippurilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...